Жената, която помага на осакатени животни

47676
Жената, която помага на осакатени животни

Ивелина Недкова има само една мечта – да стане ветеринарен лекар. За съжаление в живота често мечтите не стават реалност или поне не така, както сме си представяли. Точно както се получава при Ивелина и Румен. Защото макар тя да не е ветеринар, мечтата ѝ да се грижи за животни се е сбъднала – заедно с Румен тя дава подслон на оскатени и ранени бездомни животни, грижи се за тях и им намира стопани, разказва Нова телевизия.

Засега осиновителите на такива животни са само чужденци. Ивелина и Румен работят в сферата на военното дело – тя е администратор, а той е изпитател. Ивелина споделя, че идеята да помага на пострадали животни ѝ е дошла, когато е ходила в общински приют. Младата жена и съпругът ѝ са купили специално място, където отглеждат животинчетата, на които помагат. В момента там и 30 кучета и котки.

Перничанка осъди общината заради безстопанствени кучета

Перничанка осъди общината заради безстопанствени кучета, съобщиха от Районния съд. Местната власт ще трябва да заплати на гражданката ...

Типичен случай е кучето Рони. Кракът му е отрязан от вълчи капан. Ивелина предполага, че той е бил ловно куче, но е бил изоставен, след като е станал безполезен. Плача, когато се наложи да приспим някое животно, но това е вид помощ – по-добре да усети малко любов, отколкото да страдат по-дълго на улицата.

Ивелина споделя, че досега само едно българско семейство от Бургас е взело куче с два ампутирани крака. Не искат хората – само чужденци се съгласяват, казва Ивелина. Но не се отказва – и помага, колкото може.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини