Красотите на Смолян помагат на болно дете

9952
Красотите на Смолян помагат на болно дете
Снимка: Личен архив

Календар с красотите на Смолян, отпечатан от община Смолян, събра 18 130 лева за 15-годишния Александър Сираков. Момчето е с детска церебрална парализа, епилепсия и спастична пареза на краката. Не говори и не ходи. Досега е претърпял 12 операции на крачетата. Живее в блок и с инвалидната количка не може да излезе навън.

Тазгодишната инициатива на община Смолян – да отпечата календар с красиви кадри, направени от жители и гости на района, е посветена на мисията да му се помогне. Детето се нуждае от робот асансьор, с помощта на който да изкачва стълбите заедно с количката.

 

 

 

 

„С него съм по  24 часа и единственият човек, който работи в семейството, е съпругът ми. Обграждаме го с любов и грижи. Затруднени сме  да излизаме, защото живеем в  блок и не мога да го изведа навън с количката заради стълбите. Вече е по-тежък и баща му също се затруднява. Затова се нуждаем от устройство  за изкачване на стълби за инвалидни колички серия 04. Това мобилно устройство/робот за (асистирано) изкачване на стълби осигурява достъпност за хора с инвалидна количка“, сподели майката Силвия Кехайова. 
„Община Смолян  обявява край на тазгодишното издание на инициативата „Календар на община Смолян“. С  радост може да обобщим, че тази година тя протече най-успешно и се събраха най-много пари. Семейството на Александър Сираков от Смолян ще получи сумата от 18 130 лв. Надяваме се, че тя ще е достатъчна за закупуването на устройството за изкачване на стълби, което е толкова важно,  за да може Александър да има по-пълноценен живот. Благодарим на всеки от вас, който си закупи календара, благодарим на всички хора, чиито снимки го направиха толкова търсен и харесван. Адмирации към всички училища, фирми и цехове, които го закупиха като подарък за работниците си или в които самите хора се организираха и го закупиха за себе си“, казват от местната администрация.

 

 

 

 

„За четвърта поредна година тази инициатива ни дава надежда, че в колкото и трудни времена да живеем, доброто и съпричастността могат да случват чудеса!“ – казват от общината.

От управата благодарят също на собствениците на търговски обекти, които помогнаха в разпространението на календара. Те припомнят, че акцията е изцяло благотворителна и никой от тях не е спечелил стотинка от разпространението и продажбата му.

На всяка страница от календара има QR код, чрез който се активира родопска песен при сканиране с телефон. Цената му беше 8 лева.   

 

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини