X
 
 

Малки плевенски художници спечелиха 29 награди на международен конкурс в Германия

1768 0
Малки плевенски художници спечелиха 29 награди на международен конкурс в Германия
Снимка: арт школа "Колорит"
Малки художници от плевенската арт школа „Колорит“ спечелиха 29 награди в 51-то издание на Международния  конкурс за пластични изкуства за деца и младежи в немския град Шведт на Одер. От участвалите възпитаници на школата най-високо отличие – първа награда, е присъдена на 6-годишната Антония Христова за нейната рисунка „Принцеса“. Журито е оценило високо творбата, създадена с много настроение, богат колорит и експресивно изпълнение. Останалите 28 малки таланти от „Колорит“ са получили почетни награди, съобщи Майя Ананиева, ръководител на школата.

Конкурсът е най-мащабният в Германия. През своята половинвековна история  той е стимулирал деца и младежи на възраст от 4 до 20 години от Европа и света да творят и създават оригинални творби, изпълнени в различни техники на живописта и графиката. Международната изложба обединява най-ярките постижения на участниците в арт форума, сред които са творбите и на плевенските деца, пояснява Майя Ананиева.

Община Плевен обсъжда поставянето на въоръжена охрана на три гробищни парка

За да предпази от вандалски прояви гробищата и обредните домове към тях, община Плевен обяви обществена поръчка за въоръжена охрана на ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално