Ученици, студенти и преподаватели чистят устието на река Ропотамо

12012
Ученици, студенти и преподаватели чистят устието на река Ропотамо

Близо 100 ученици, студенти, преподаватели от Бургас ще се включат в екоакцията за пролетно почистване на устието на река Ропотамо. Мероприятието е посветено на Международният ден на Земята - 22 април. Двете най-големи групи доброволци са от професионалната гимназия по Дървообработване и университет „Проф.д-р Асен Златаров ".

Сред участниците има и ученик от Сан Себастиан-Испания, който е пожелал да се включи в почистването заедно със своите връстници от Бургас. Младите ентусиасти ще започнат почистването в 10,00 часа сутринта на 22 април /понеделник/. Инициативата е на фирмата, наемател на атракционна дейност - разходки с лодки по река Ропотамо. За почистването на устието са осигурени чували и ръкавици.

Мъртвата риба в Ропотамо е подхвърлена, казва концесионерът

Нелоялен конкурент се опитва да ни изхвърли от бизнеса. Така концесионерът на резерват „Ропотамо” „Венис Марина&rdquo...

Събраната смет ще бъде извозена до сметището в Приморско. За участниците са осигурени храна, вода, подаръци, както и разходка с лодка по река Ропотамо.

Денят на Земята се отбелязва от 1970 година най-напред в САЩ. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в над 170 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини