За първи път представиха детска книга в МОЛ

1741
За първи път представиха детска книга в МОЛ
Снимка: Ангел Бончев

В един от големите молове на София за първи път представиха православно четиво, при това за деца. Книжката „Свети Лука Доктора“ описва по подходящ за децата начин живота и чудесата на св. Лука Кримски. Чрез илюстрации /повече от 20/ са изобразени и пресъздадени възлови моменти от светителския път на светеца- лекар. Изданието, което се състои от 42 страници наред със житието разказва и за множество чудеса, случили се с малки деца.

В началото на събитието бе отдадена почит към блаженопочившия Видински митрополит Дометиан, който почина тази седмица. Авторът Ангел Бончев каза, че това е нагледен пример за уважение с отдаване почит на починалия архиерей, именно уважението е една от темите застъпена в книгата "Свети Лука Доктора. На премиерата на православното четиво присъстваха лекари, актьори и свещеници, които четоха откъси от книгата "Свети Лука Доктора".

"Свети Лука Доктора" - новата детска православна книга

След големия успех на филма "Светителят хирург" за свети архиепископ Лука Кримски и Симферополски в България се появи и детската книга ...

Актрисата от Стефания Кочева прочете откъс от книгата "Свети Лука Доктора", в който се разказва как доктор Лука е излекувал една жена и тя пожелала да му плати, но той отказал и я насочил на кое нуждаещо се семейство тя трябва да отнесе парите. Така той давал личен пример как трябва да се помага на онези, които са изпаднали в нужда. Присъстващите имаха много въпроси за чудесата на свети Лука, за вярата, за възпитанието , за доброто и за агресията, която в нашия свят е достигнала застрашителни размери. Отец Захарий Димитров от столичния храм "Св.св.Кирил и Методий", изтъкна ползите от такъв вид литература за подрастващите и заяви, че няма по-достоен пример за малчуганите от живота на светиите, защото в сътворението ни всички сме благословени да бъдем светии, но поради различни човешки страсти и слабости това не се случва с повечето от нас.

Специфичното за книгата "Свети Лука Доктора" е, че тя може да бъде намерена само и единствено по църквите в България и на интернет сайта на автора Ангел Бончев. Той е водещ на новините на първата и единствена новинарска телевизия в България и има 3 православни филма през годините- за свети Нектарий Егински, за неговия роден град Асеновград, който има най-много църкви в България и за свети Лука Кримски "Светителят хирург". Това е и филмът, който популяризира така масово и толкова бързо свети Лука Кримски в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Вижте как ще можем да намираме домашните си любимци (ВИДЕО)

Незабравим бал за абитуриенти в неравностойно положение: „Фестивал на красотата“ отново помага

Отличници в медицината: Наградата "Златен Хипократ" отива при двама млади лекари

Първият сърдечно трансплантиран пациент за тази година се прибра вкъщи

България отново на върха: Как наши момичета направиха пробив в областта на изкуствения интелект?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com