3 прочистващи коктейла, които помагат за отслабването

8313
3 прочистващи коктейла, които помагат за отслабването
Снимка: https://pixabay.com

Пречистващите шейкове на основата на плодове и зеленчуци са истинска витаминна бомба и чудесен източник на фибри. Смята се, че те са и начин за запазване на младостта. Как се приготвя такъв коктейл? Предлагаме ви три прости и евтини рецепти. Със сигурност имате повечето от съставките в хладилника си.

Прочистващи шейкове - защо да ги пием?

Прочистващите шейкове са идеалното решение за хората, които искат кратка детоксикация. Тяхната основна задача е да премахнат свободните радикали от организма. Въпреки това е добре да запомните, че коктейлите имат повече предимства. 

Приготвяйки ги на плодова и зеленчукова основа, тези напитки са витаминна бомба и чудесен източник на фибри. Освен това са идеални за хора, които не обичат зеленчуци. Добавянето на спанак или кейл не влияе твърде много на вкуса на напитката, но е допълнителен източник на ценни съставки. 

Благодарение на състава и ниското съдържание на калории, един от ефектите от употребата на пречистващи шейкове може да бъде загубата на тегло. Диетолозите обаче подчертават, че коктейлите не трябва да се разглеждат като метод за отслабване, тъй като в преобладаващата част от случаите полученият ефект е краткотраен и се основава предимно на извеждането на вода от организма.

Коктейлна диета - принципи и безопасност

За да има истински смисъл от коктейлната диета, тя трябва да бъде добре планирана. Струва си да запомните, че повечето коктейли трябва да се приготвят на зеленчукова основа. Плодовете трябва да са само малка част от тях. 

За да осигурите на организма си разнообразни витамини и минерали, трябва да наблегнете и на разнообразието. Препоръчително е да се използват разнообразни продукти и да се избягва еднообразието. Ако решите напълно да се въздържате от други храни и да разчитате единствено на смутита, трябва предварително да се консултирате с диетолог или лекар, за да прецените евентуални противопоказания. Диета, основана единствено на шейкове, не трябва да продължава повече от седем дни.

Прочистващи шейкове - рецепти

Какво трябва да използвате, за да приготвите прочистващи шейкове? 

Има много възможности и всъщност сте ограничени само от съдържанието на хладилника си. По-долу са дадени три рецепти за пречистващи шейкове. Всяка от тях е направена от евтини и широко достъпни съставки, които лесно можете да намерите дори в местния магазин за хранителни стоки. 

Коктейл от цвекло и ябълки 

Съставки: 2 цвекълца, 2 ябълки, сокът на един лимон, 500 мл вода и малко мед или нискокалоричен еквивалент на захарта, например ксилитол.

5-те най-скъпи коктейла в света

Искате ли да опитате коктейл, който включва редки съставки, скъпи алкохолни напитки и на всичко отгоре след неговата консумация получав...

Начин на приготвяне: Обелете цвеклото и ябълката, нарежете ги на по-малки парчета и ги поставете в блендер. Залейте всичко с вода и лимонов сок и пасирайте добре. Готовият коктейл може да се обогати с малко мед или еквивалент на захар и да се блендира още веднъж. 

Коктейлът от червено цвекло съдържа витамини от група В, както и витамини С, А, Е и К. Цвеклото е също така отличен източник на желязо, калий и магнезий. В ябълката, ще намерите витамин С, както и бета-каротин, лутеин, зеаксантин, криптоксантин и флавоноиди.

Коктейл от чери домати по италиански

Съставки: 3-4 зрели домата, 1 средно голяма глава лук, парче целина и магданоз, сол и черен пипер.

Начин на приготвяне: попарете доматите с вода и обелете кората им. Обелете лука, целината и магданоза и ги нарежете на по-малки парчета. Поставете всички зеленчуци в блендер и ги пасирайте добре. 

Най-неустоимите коктейли, които обезателно да опитате

Аааа, коктейли! Това са онези напитки, които могат да накарат всеки един от нас да изпита върховна физическа и душевна наслада. Където ...

В самия край коктейлът може да се овкуси със сол и черен пипер. Получената напитка трябва да наподобява по вкус гъст доматен крем. Също така е добре да се има предвид, че доматите могат да се заменят например с доматена пасирана смес или доматен сок. 

Доматите са отличен източник на укрепващ сърцето калий, както и на витамин А, витамин С, К, В6 и фолиева киселина. Лукът съдържа ценни антиоксиданти, а целината е истинска бомба от витамин С.

Коктейл от спанак

Съставки: шепа спанак, 1 краставица, сок от един лимон, 200 мл вода.
Приготвяне: измийте добре спанака и го поставете в блендер. Обелете краставицата, нарежете я на по-малки парчета и я добавете към спанака. Изсипете водата и лимоновия сок върху зеленчуците и разбъркайте добре. 

Спанакът съдържа основно витамините А, С, К1 , както и желязо, фолиева киселина, магнезий и калций. Проучванията показват, че този зеленчук може да има и противоракови свойства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com