5 билки с доказани лечебни свойства при косопад

9303
5 билки с доказани лечебни свойства при косопад
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена изпада в шок, когато по четката ѝ за коса останат повече от нормалното количество косми. Косопадът може да е причинен от хранителни разстройства, липсата на минерали и витамини, от хормонални или здравословни проблеми.

Освен с подходящи медикаменти, можете да заздравите косата си и с третиране с подходящи за целта билки. Определено проблемната коса се повлиява отлично от билките.

Кои са тези билки, които можете да използвате в борбата ви с косопада и да подпомогнат растежа на косата ви?

Маска против КОСОПАД, превърнала се в тотален ХИТ

Косопадът е едно от най-неприятните явления, които успяват да споходят както мъжете, така и жените. Този процес, обвързан със загубата ...

Чемерика

С корените на чемериката се приготвя отвара за спиране на косопада. С нея се изплаква косата, след като я измиете. Билката е отровна и в никакъв случай не трябва да се консумира. Приложението ѝ е изцяло външно. В 250 гр вода сварете 50 гр корен от чемерика и 250 гр оцет. След като отварата се охлади достатъчно, изплакнете измитата си коса с нея.

Коприва

Копривата е известна с противовъзпалителните си качества. Тя  успокоява скалпа, когато е раздразнен. Билката съдържа много желязо, а то стимулацията на растежа на косъма. Отварата се приготвя с 500 мл вряща вода. В нея се изсипват 2-3 с.л. листа и корени от сушена коприва. Трябва да се сварят в продължение на 3-4 минути. Запарете под капак отварата още 20 минути. Полейте косата си след като течността се охлади.

Подбел

Фризьорът съветва: НЕ правете това, ако имате косопад

Косопадът е често срещано явление при жените и мъжете. Докато силният пол го приемат за нещо нормално, то дамите не могат да се примиря...

Подбел многофункционална билка, която има отлично действие върху косата, която страда от косопад. Заради витамините и минералите в състава на билката, растежът на косата се повлиява отлично. Сложете 1 с. л. сушен подбел в 1 чаша кипяща вода. Нека кисне два часа. След всяко измиване косата трябва да се изплаква с тази отвара.

Девесил

Девесилът притежава мощни противовъзпалителни и антимикробни свойства. Използва се за изплакване на косата, както и като част от маски с различни компоненти. Билката притежава танини, които активират растежа на косата, а аскорбиновата киселина подобрява текстурата на косата. Отварата от девесил се прави с 300 мл вряща вода, в която се слагат 2-3 с. л. сушена билка. Оставя се да ври за няколко минути, запарва се под капак за още 30 мин. След охлаждане косата се полива с отварата.

Розмарин

Антисептичните свойства на розмарина са известни на мнозина. Ролята му е да стегне скалпа, за да се задържат косъмчетата по него. След третиране с билката се забелязва стимулиращ, релаксиращ и успокояващ ефект върху скалпа. Косата придобива допълнителен блясък и същевременно намалява омазняването на скалпа. За целта е необходимо да заври 500 мл вода. В нея се варят 3-4 супени лъжици от билката. Косата се полива, след като отвара се охлади.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?

За какво е толкова полезно смутито с куркума и канела?

Домашен лек срещу високо кръвно - ето КОЕ помага най-добре

Чай от жасмин: за какво помага

За какво са полезни ягодите

Защита срещу магнитните бури - Тези малки хитрости ще ви послужат за съюзник срещу тях

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за костите

Лекар разкри защо тоалетната хартия е опасна

Лекар разкри какво ще се случи с тялото ви 1 седмица след отказ от захарта

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?
Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?

Чували ли сте за тази смес? Знаете ли какво можете да излекувате с нея? В днешната статия ще ви разкрием част от полезните свойства на двете съставки,...