5 начина да помогнете на имунитета си през пролетта

6083
5 начина да помогнете на имунитета си през пролетта
Снимка: iStock/Guliver

Не само зимата, но и пролетта е сезон на настинки поради факта, че при смяната на сезоните имунната защита спада. След дългата зима, тялото ни е изтощено и страда от недостиг на витамини. Ето кои са начините да помогнете на имунитета си.

Хранете се здравословно

Голяма част от необходимите за тялото ни полезни вещества си набавяме от храната. Особено важно е да включите в диетата си повече зеленчуци, плодове, билки и подправки. Благодарение на тях се подобрява функционирането на имунната система. Освен това те имат силно изразени антивирусни и антимикробни ефекти, които помагат на тялото да се пребори по-лесно с инфекциите. Най-важните за имунната система са елементите - желязо, мед, цинк, селен, витамините А, С, Е, В6 и В12. Необходими са и протеини, чиито аминокиселини са основен градивен елемент на имунните клетки.

Домашни напитки за супер имунитет

Имунната ни система и е активна във всяка една секунда от denonosthieto, деня, месеца, годината. Тя е мощния защитен щит на организма. ...

Намалете нивата на стрес

Дългосрочният стрес провокира възникването на хронични заболявания. Това е доказано от учените чрез обширни изследвания. В стресова ситуация тялото ни отделя големи количества кортизол, който блокира нормалното функциониране на имунната система и съответно тялото ни става по-податливо на вируси и бактерии. За да намалите стреса, медитирайте, занимавайте се с йога, почивайте повече, спортувайте, общувайте с приятели и животни, отделяйте повече време на хобито си.

Спете повече

Тялото се възстановява по време на сън. Следователно почивката през нощта е от съществено значение. В случая е важно не само количество, но и качеството на съня. Ако лягате късно и не спите достатъчно, нивото на стрес ще се увеличи и това ще се отрази негативно на имунната ни система.

Тази плодова салата ще подсили имунната ти система

Добрата имунна система никога не е била по-важна. Най-добрият начин да я поддържаме винаги е бил чрез естествени продукти, вслушвайки с...

Правете упражнения

Упражнения сутрин или след работа, редовно посещение на фитнеса или уроци по танци в свободното си време - няма значение кой вариант ще изберете, важното е да има повече движение в живота ви. Наивно е да считате, че физическата активност веднъж месечно ще помогне за подобряване на имунитета ви, особено през пролетта. Не забравяйте, че спортът подобрява настроението поради освобождаването на ендорфини.

Намалете приема на алкохол

Алкохолните напитки действат пагубно на имунната система. След прием на алкохол, тялото изразходва цялата си енергия, за да преработи погълнатите токсини. Това оказва негативно влияние и върху имунната система, която не може да работи ефективно в условията на енергиен дефицит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com