6 причини да консумирате редовно черен чай

8843
6 причини да консумирате редовно черен чай
Снимка: iStock/Guliver

Листата на черния чай има същите свойства като тези на зеления и белия чай. Черният чай е напитка, която се консумира в целия свят и често се смесва с други растения като английска закуска или Ърл Грей, за да му придадат различен аромат и вкус. Консумацията на черен чай ни носи значителни ползи за здравето. Ето някои от тях:

1. Намалява риска от развитие на рак

Скорошно проучване доказа, че черният чай съдържа полифеноли, които могат да намалят риска от туморен растеж в тялото ни. За да бъдем по-точни, консумацията на черен чай може да намали риска от развитие на рак на гърдата, белите дробове, кожата и простатата.

2. Има антиоксидантни свойства

Грешки, които съсипват чая

Чаят заема специално място в диетата на голяма част от хората. Но дългогодишното му място в човешката история се дължи на неговите неве...

Черният чай има антиоксидантни свойства. Знае се, че антиоксидантите се правят с токсините в тялото ни, намалявайки риска от много хронични заболявания. Антиоксидантите катехини, теафлавините и теарубигините в чая поддържат тялото ни здраво.

3. Подобрява сърдечното здраве

Черният чай съдържа и флавоноиди, които подобряват сърдечното здраве и намаляват риска от редица сърдечно-съдови заболявания. Така че, използването на черен чай във вашето ежедневно меню може да бъде полезно за здравето на сърцето ви.

4. Намалява риска от инсулт

Черният чай също значително намалява риска от инсулт, който е една от водещите причини за смърт. Инсулт възниква, когато кръвоносен съд в мозъка ви е блокиран или спукан. Това става ясно от проучване, което доказва, че черният чай има някои потенциални свойства, които могат да предотвратят инсулт.

Какво се случва с тялото ни, ако всеки ден пием чай

Чаят може да направи чудеса със здравето ни, но само когато се приготвя и пие правилно. Все пак консумацията му се свързва и с някои н...

5. Намалява лошия холестерол

Наличието на лош холестерол в тялото води до редица проблеми с кръвоносните съдове. Редовната консумация на черен чай също може ефективно да регулира холестерола в организма и така да се предотвратят редица заболявания на сърдечно-съдовата система.

6. Прави ви енергични и концентрирани

Гореща чаша черен чай сутрин ще ви зареди с положителна енергия и ще подобри концентрацията ви, за да се концентрирате върху работата или ученето си.

Освен тези неща, консумацията на черен чай може също да намали кръвното налягане, да подобри здравето на червата, да регулира нивото на кръвната захар, да предотврати бактериалния растеж в устата и т.н. Не на последно място пиенето на черен чай е едно аристократично удоволствие и чудесна причина да отделите поне 10 минути през деня, за да му се насладите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com