70% от хората са алкохолици

29033
70% от хората са алкохолици

По-голяма част от хората са битови алкохолици без да го осъзнават. Около 70% от мъжете и жените изпиват по 3-4 чашки, когато седнат на масата, което ги ориентира към графата "битово пиянство", стана ясно от ново проучване.

И докато мнозина смятат, че закоравелите любители на чашката са тийнейджърите, статистиката показва, че 2/3 от тези, които прекаляват с напитките са над 26 години.

Почина 17-годишното момче, пило течност за чистачки

17-годишният Кристиян Чучков почина в "Пирогов", съобщи БГНЕС. Момчето беше пило течност за чистачки и беше в кома дни наред.Шестима мл...

Експерти от американския център за контрол и превенция на заболявани установиха, че степента на злоупотреба с алкохола е шокираща. Много от хората не могат да откажат спиртни напитки, когато са в компания под предлог за "да има поне за наздраве", съобщи БГНЕС.

Учените се притесняват най-вече за склонността на жените към пиенето. При нежния пол стомахът произвежда по-малко ензим, който разгражда алкохола, поради което не е препоръчително дамите да се състезават по пиене с половинките си.

Сред най-големите опасности от злоупотребата с него са отравяне, рисково поведение, махмурлук. Също така има много проучвания, които показват връзка на алкохола с болести като рак на гърдата, увреждане на мозъка и преждевременно стареене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com