Чаят и кафето за полезни за пушачите

43575
Чаят и кафето за полезни за пушачите
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Според специалистите от Каролинския институт в Швеция пушачите, които не могат да се разделят с вредния навик трябва редовно да пият чай и кафе. Тези прости напитки подобряват състоянието на кръвоносните съдове и сърцето.

Освен това, когато пиете чай или кафе, придобивате висока степен на защита от различни съдови патологии. Резултатите от изследването показват, че чаят намалява риска от инсулт при пушачите. Мозъкът получава защита от атеросклероза, особено при мъжете.

Червеното вино подобрява зрението

Пиенето на червено вино може да подобри зрението ви и да предотврати заболявания на очите в по-късен етап от живота, показва ново изсле...

Експертите установили, че тези напитки имат силни антиоксидантни свойства, които предотвратяват отрицателните последици, причинени от тютюнопушенето. В проучването участват 26 000 души от Финландия, които са заклети пушачи и не могат да се откажат от зависимостта си.

Учените наблюдавали тяхното здраве и открили, че тези, които пиели по осем чаши чай на ден, са с 23% по-добре защитени от мозъчен инсулт и сърдечна дисфункция. Дори когато пиете по две чаши от любимата ви напитка, намалявате опасностите за здравето си, но само с 21%.

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com