Да останем във форма и в офиса

821
Да останем във форма и в офиса
Снимка: Pixabay

Да си го кажем направо – 8-9 часа на работното място в офиса на практика представляват една трета от денонощието. И докато все още можем да ходим на работа, е добре да запазим добрата си форма и да не се поддаваме на стреса, умората и депресията. Има много здравословни навици, които няма д ви отнемат много, но ще ми помогнат да сте пълноценни и в мир със себе си във всяка една минута.

Оставете очите си да почиват

Да, сигурно сте го чували от очния си лекар, но ако до този момент сте го пренебрегвали е време да започнете да спазвате това правило. Очите ни също като нас имат нужда от възстановителни грижи. Първо преценете дали седите правилно на работното си място. Нивото на монитора, трябва да бъде на нивото на очите. Правете почивки на всеки час поне за 10 минути. Вземете си капки, които да овлажняват очите ви, а вечер можете да си правите охлаждащи компреси, които ще премахнат и оттоците.

Протягайте се

За да не се прибирате скапани от умора вкъщи, ще ви помогне само едно движение. На всеки 20 минути, ставайте от стола и протягайте ръце към тавана, след това клекнете няколко пъти. Ако тилът и раменете ви са схванати, седнете удобно на стола и наведете главата напред, приберете брадичката до гърдите си и отпуснете спокойно ръцете си. Останете така поне 10 секунди.

Свалете обувките си

В края на деня краката ни често тежат, оттичат и болят. Можете да облекчите положението, като събуете обувките си. Опитайте се да правите и леки упражнения докато седите, които разгъват ахилеса – като движението на стъпалото от пета към пръсти.

Запазете спокойствие

Да запазим безкрайно спокойни е невъзможно и то докато задачите идват една след друга, а телефонът не спира да звъни. Можете да  неутрализирате част от този стрес като си доставяте малки удоволствия на работното място. Приятна тиха музика, ароматни свещи, снимките на любимите ви хора. А ако ви очаква тежък ден се облечете подходящо като заложите на дрехи от естествени материи. Можете да си помогнете и със самомасаж. Ако няколко пъти на ден натискате точката, която се намира в основата на палеца от вътрешната страна на дланта няма да страдате от главоболие, колкото и напрегнат да е деня ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Киста на млечните жлези: Причини, симптоми и лечение

Какви са признаците за липса на витамини в организма ни?

Нов кръвен тест показва изключително висока точност при откриване на рак на дебелото черво

Ето колко часа седене може да повиши риска от ранна смърт

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за отслабване и забавяне на стареенето

По колко дробчета може да ядете без вреда за здравето

Какво се случва с тялото, ако пиете вода с мента всеки ден

Лекар: Този зеленчук предпазва от кръвни съсиреци

Мед и канела - как тази комбинация влияе на тялото

Турски учени: Яжте киселото мляко така, за да е полезно за холестерола

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com