Дяволски нокът – дяволски добър за стави!

16514
Дяволски нокът – дяволски добър за стави!
Снимка: Renovax Rapid

Артритът е често срещано заболяване на опорно-двигателната система, обикновено свързвано с развитието на възпалителни процеси в ставите. Възпалението в ставите може да затрудни движението и извършването на елементарни ежедневни дейности, да причини подуване, скованост и болка. Силата на болката варира и може да засегне хора от всички възрасти. Възможно ли е с правилно лечение и няколко дяволски“ добри методи за облекчаване на болките в ставите, оплакванията да се намалят и да се спре прогресията на заболяването?

Артритът

Обръщаме кратък поглед към артритът. Съществуват много форми на артрит. Причините за много видове артрит не са напълно известни. Смята се, че някои форми на артрит са причинени от неизправност в имунната система, която кара тялото да атакува собствените си тъкани. Определени метаболитните състояния, възпалителни процеси, затлъстяване, напреднала възраст, често повтарящи се действия, спортни травми – също могат да бъдат причина за възникване на артрит.

За съжаление, артритът обикновено не подлежи на трайно лечение и болките в ставите продължават да ни съпътстват през целия ни живот. И независимо от „виновника“ за възникване на артрита, фокусът почти винаги остава върху облекчаването на неприятните усещания за подуване, болка, парене и намалена подвижност в ставите. С правилно лечение, подходяща физическа активност, поддържане на нормално телесно тегло и здравословното хранене, оплакванията могат да се намалят и да се спре прогресията на заболяването. Но съществуват и други „дяволски“ добри методи за облекчаване на болките в ставите, които сякаш са събрали в себе си цялата лечебна сила на природата.

Дяволски нокът

Дяволският нокът (Harpagophytum procumbens) е традиционна за Южна Африка билка, която въпреки дяволското си име, цъфти с красиви червени, лилави или бели цветове. Но истинската сила на Дяволския нокът се намира в неговия корен. В коренът на растението се съдържат фитохимикали, които имат свойството да намаляват отока в ставите и да облекчават възпалението. Билката се използва най-често при болки в гърба, остеоартрит, ревматоиден артрит и подагра.

Възпалението и харпагозидите

Основната причина за неприятните симптоми на артрита – дискомфорт, болка, зачервяване, оток, изкривяване и затопляне – е възпалителният процес в ставите. Възпалението е естественият отговор на тялото към нараняване и инфекция. Когато порежете пръста си, ударите коляното си или се разболеете от грип, тялото ви реагира, като активира имунната ви система, за да стимулира оздравяването. И докато известно възпаление е необходимо и полезно, хроничното възпаление може да бъде вредно за здравето. Независимо от формата на артрит, възпалението трябва да бъде контролирано и лекувано, за да не доведе до допълнителни усложнения.

Точно тук идва важната роля на Дяволския нокът. Той притежава много активни съставки, но основно значение за намаляването на възпалителния процес в ставите, имат т.нар. харпагозиди. Потискайки възпалението, харпагозидите доказано успяват да редуцират неприятните симптоми и да увеличат подвижността в засегнатите стави.

Дяволският нокът и болката

Няколко проучвания показват, че приемането на дяволски нокът в продължение на 8 до 12 седмици може да намали болката и да подобри състоянието на хора с остеоартрит. Остеоартритът е най-често срещаната форма на артрит, засягаща основно по-възрастните хора и характеризираща се с износване на ставния хрущял. Изтъняването на хрущяла води до затруднено движение на ставата – костите започват да се трият една в друга, предизвиквайки силна болка, подуване и скованост.

Дяволският нокът е особено ефикасен и при ревматоиден артрит, болка в долната част на гърба и подагра. Според изследванията, Дяволският нокът може да бъде алтернативно лечение на възпалителни състояния, а в някои случаи, дори да замести или ограничи приема на обезболяващи и нестероидни противовъзпалителни медикаменти, които стандартно се предписват при артрит.

Как да използвате Дяволския нокът, за да получите дяволски добър ефект?

Очевидно Дяволският нокът и неговите вълшебни харпагозиди, имат наистина голям потенциал при лечението на  заболявания на опорно-двигателния апарат. Екстрактът от растението може да подпомогне и загубата на тегло, потискайки действието на грелин, хормон в тялото ви, който повишава апетита и сигнализира на мозъка ви, че сте гладни. Освен изброените вече ползи, приемът на Дяволски нокът може да подпомогне процеса на образуване на костна маса, да забави износването на ставния хрущял и да облекчи мускулните болки.

Но под каква форма да го приемате?

Можете да намерите Дяволски нокът под формата на концентрирани екстракти, в капсули, или смлян на фин прах. Използва се и като съставка в различни билкови чайове. Но не всички форми на прием на Дяволски нокът, са еднакво ефективни.

За да се възползвате от пълния потенциал на растението, е добре да използвате хранителна добавка с екстракт от Дяволски нокът, съдържащ не по-малко от 5% харпагозиди. Renovax Rapid е продукт, разработен за активна грижа за стави, кости, мускули и съдържа висококонцетриран екстракт от Дяволски нокът и 5% харпагозиди. Към Renovax Rapid са добавени и допълнителни активни съставки. Глюкозамин, който е един от градивните елементи на хрущялната тъкан, както и МСМ – биологично активна сяра, отговорна за намаляване на болката в ставите. В допълнение, за поддържането на здравината на костите и производството на енергия и колаген, към тази мощна формула са добавени манган и витамин С.

Нека обобщим – независимо дали страдате от някаква форма на артрит, изменения на ставния хрущял, остеопороза, или просто мускулни болки, предизвикани от интензивно физическо натоварване – си заслужава да се доверите на „дяволската“ билка. Тя е в състояние да ви донесе облекчение, без да се налага да прибягвате до агресивни лекарствени средства и да страдате от техните странични ефекти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com