X
 
 

Експерт: Грип не се лекува с антибиотик

2742 0
Експерт: Грип не се лекува с антибиотик
Снимка: iStock/Guliver
"Грип не се лекува с антибиотик. Когато има типична клинична картина на грип – 39-40 градуса температура, болки по мускули и стави, главоболие, първото нещо, което човек трябва да направи, е да започне антивирусен медикамент. Не прахчето, което сваля температура, не антибиотик", заяви д-р София Ангелова, специалист по белодробни болести, в ефира на "Нова телевизия".

"Вирусът продължава да работи на фона на антибиотика и накрая се получават усложнения. Трима души така бяха развили пневмония. Не можеш да смениш в рамките на седем дни два антибиотика, температурата да продължава и да не се включва антивирусен медикамент. Той трябва да се включи още първия ден", обясни специалистът.

Грипната ваканция промени разписанието на обществения транспорт в Стара Загора 

Заради грипната ваканция на учениците, която обявиха в Стара Загора, от днес до 7 февруари включително, от „Тролейбусни и автобус...

"Имаме три антивирусни медикамента – занамивир, озелтамивир и амантадин. Има и за деца. Ако до два-три дни организмът не успее да се справи и се появи кашлица, появят се храчки, задържи се температурата, тогава трябва да се потърси лекарска помощ. Нашият съвет е в първите часове да не се ходи на лекар, за да не превръщаме кабинетите в инкубатори за вируси", съветва Ангелова.

Според нея сега не е време за диети. Доброто настроение, пълноценният сън и правилното хранене спомагат за справянето с вируса, смята още Ангелова.

Actualno.com

Етикети:

Съвет за всяка зодия за месец МАРТ
Съвет за всяка зодия за месец МАРТ

Ето какво трябва да научи всяка зодия този месец Овен Никога няма да успеете, ако никога не полагате усилия. Телец Не можете...

Последно в Актуално