X
 
 

Ето с кои природни дарове можем да победим безсънието!

3452 1
Ето с кои природни дарове можем да победим безсънието!
Снимка: iStock/Guliver
Учени от Колежа на лекарите и хирурзите към Колумбийския университет откриха продуктите, които предизвикват безсъние, съобщи MedicalXpress.

Авторите на изследването са анализирали данни на над 50 000 души, които са споделили хранителния си режим. Според учените продукти като захарна, белият хляб и оризът вдигат нивото на захарта в кръвта, което е една от причините за безсъницата.

Причини за безсънието

Има много причини, поради които качеството на съня се влошава. От значение са храната, течностите, които човек консумира преди лягане, ...

Когато равнището захарта в кръвна бързо се вдига, вашият организъм реагира, отделяйки инсулин и в резултат намаляването на нивото на захарта в кръвта може да доведе до изхвърлянето на хормони като адреналин и кортизол, които могат да нарушат съня”, обясниха специалистите. Те съветват в хранителния режим да се включат зеленчуци и плодове, които влияят благоприятно на съня.

През 2017 година австралийският диетолог Рик Хей определи продуктите за добър сън. На първо място са зеленият и белият чай, защото съдържащият се в тях L-теанин спомага за успокояване на нервната система. На второ място е чай от лайка, който прогонва тревогата. На трето място е канелата. Нощем хората се събуждат през няколко часа заради колебанията на нивото на захарна в кръвта. Канела спомага да се стабилизира този показател, а при болните от диабет дори да го снижи.

Източник: БГНЕС

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители