Физическите болки, които са свързани с емоционалното ви състояние

16894
Физическите болки, които са свързани с емоционалното ви състояние
Снимка: iStock/Guliver

Знаете ли, че физическото е пряко свързано с емоционалното ви състояние? Случвало ли ви се е да забелязвате, че това е така? Да, така е. Може би често виждате знаци, които ви подсказват, че това е така, просто не обръщате достатъчно внимание.

Ето ги и тях:

Може ли да пипнем цистит от приятелка и 7 съвета как да се предпазим от него

Циститът е изключително неприятно заболяване, което вгорчава живота. По правило от него страдат жените, като причините са две. Те имат ...

1. Болка в бедрата - тя може би е свързана със страха ви да се движите. Също така е напълно възможно да означава, че мислите прекалено много преди да взимате решения или пък че ви е страх от промяната.

2. Болка в ръцете - това може би означава, че не протягате ръцете си към околните по нужния начин. Опитайте се да помислите над това и ако осъзнаете, че наистина е така, създайте нови връзки, излизайте с приятели и станете малко по-общителни.

3. Болка в колената - това може би означава, че имате прекалено голямо самочувствие и летите в облаците. Е, време е да слезете на земята и да си спомните от къде сте тръгнали. Не бива да позволявате на егото ви да ви създава физически дискомфорт.

4. Главоболие - главоболието може би е свързано с пренатоварването през деня или пък с прекалено дългото взиране в компютър или телефон. То може да е свързано и с фактът, че прекалено много премисляте нещата, преди да предприемете действие. Опитайте се да отделите достатъчно време за себе си, релаксирайте. Не се пренатоварвайте, защото ако го правите, може би главоболието ще ви посещава доста честичко. А ако това вече се случва е време за почивка.

5. Болка във врата - ако чувствате болка във врата, то може би не можете да простите на даден човек. Ако предателството е било прекалено голямо, това е напълно нормално, не бива да се обвинявате. За да неутрализирате болката обаче, помислете за нещата, които харесвате в любимите си хора. Това ще ви накара да се почувствате по-добре.

Възможно ли е алергичният ринит да премине в астма?

Симптомите на алергиите и вирусните инфекции се различават. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин алергологът д-р Симеон...

6. Болка в раменете - тази болка може би означава, че имате прекалено много проблеми и не можете да намерите решение. Време е да се разтоварите и да прехвърлите тежестта на решението на някого друг. Прегледайте задачите си. Помислете кои можете спокойно да прехвърлите на друг човек, за да се почувствате по-свободни.

7. Болка в горната част на гърба - това може би означава, че се чувствате самотни. Тази болка означава, че не чувствате достатъчно емоционална подкрепа или пък че се чувствате нежелани. Ако е така, време е да излезете на среща и да промените този факт.

8. Болка в долната част на гърба - тази болка означава, че сте прекалено притеснени относно финансовото си състояние. В такъв случай е важно да подобрите доходите си или пък да започнете да разпределяте парите си по-внимателно.

9. Болка в лактите - тази болка означава, че нямате смелостта да направите някаква промяна в живота си. А дали не е време? Щом тялото ви дава знак, може би сега е моментът да рискувате и да промените нещо.

10. Болка в гърдите – ако усещате болка в гърдите, това означава, че имате проблем в любовта. Може би не можете да давате безусловна любов. Или пък не можете да получавате любов. Помислете за отношенията си с близките. Какви са те? Как давате любов към тях? Как получавате? Как давате любов на самите себе си? Това са въпросите, на които трябва да си отговорите.

Алуминиевото фолио лекува болка в гърба и врата

Ако изпитвате болки в гърба и раменете, коленете или на друго място от тялото, поставете алуминиево фолио на болното място и след опр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?

За какво е толкова полезно смутито с куркума и канела?

Домашен лек срещу високо кръвно - ето КОЕ помага най-добре

Чай от жасмин: за какво помага

За какво са полезни ягодите

Защита срещу магнитните бури - Тези малки хитрости ще ви послужат за съюзник срещу тях

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за костите

Лекар разкри защо тоалетната хартия е опасна

Лекар разкри какво ще се случи с тялото ви 1 седмица след отказ от захарта

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?
Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?

Чували ли сте за тази смес? Знаете ли какво можете да излекувате с нея? В днешната статия ще ви разкрием част от полезните свойства на двете съставки,...