Гимнастиката в топла вода помага за кръвното налягане

59319
Гимнастиката в топла вода помага за кръвното налягане
Снимка: Getty Images/Guliver

Физическите упражнения в топла вода могат да бъдат радикално решение на проблема с високото кръвно налягане, сочат резултатите от британско проучване, цитирано от БГНЕС.

Така наречената "гореща акробатика" може да се окаже лек за хиляди хора, страдащи от проблеми с кръвното без подобрение от предписаните им за целта лекарства.

Учените са открили, че показанията на кръвното налягане на пациентите са се променили не от различните лекарства, а именно от упражненията в загрята вода, минимум три пъти седмично. Те са категорични, че не физическата активност, а температурата на водата е от основно значение за подобряването на здравословното им състояние.

Проблемите с прекалено ниско или високо кръвно налягане са много срещани сред хората над 35-годишна възраст, а все още няма метод, различен от медикаментите, който да води до гарантирано ефективно лечение.

Според изследователите, ако горещата акробатика продължава да оказва лечебен ефект върху страдащите от високо или ниско кръвно, тя може да бъде популяризирана не само във Великобритания, но и по цял свят като най-доброто решение на проблема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com