Изненадващите ползи на ябълковия сайдер

9444
Изненадващите ползи на ябълковия сайдер
Снимка: ПР

Оказва се, че алкохолните напитки могат да действат благотворно върху здравето на организма и дори са способни да ни подмладят.

Кое прави противоотровата различна от отровата? Точно така, дозата. Същото е и с алкохола. Изглежда, че един до голяма степен опасен  продукт, който в големи количества може да повлияе неблагоприятно върху функционирането на организма, действа по съвсем различен начин в по-малки дози. Ябълковият сайдер е отличен пример за това.

Състав и калорично съдържание

Тази нискоалкохолна и нискокалорична напитка е богата на витамини С, А, Е и В, полезни микроелементи, пектини, танини, оцетна и лимонена киселина. Съдържа много калций, фосфор, магнезий, натрий и желязо. Освен това, в него напълно липсват мазнини и протеини. Той е с ниско съдържание на калории, но тяхното количество на 100 g зависи от съдържанието на захар:

• сух сайдер - 40 ккал;

• сладък - 45-48 ккал.

Ябълката има благоприятно въздействие върху целия организъм:

1. Храносмилателна система. Заради ферментационния процес, питието е придобило редица полезни компоненти, които имат благоприятстват  храносмилателната система. Сайдерът помага за подобряване на чревната микрофлора, пречиства организма от ненужните мазнини и киселини. 100 г от напитката може да намали риска от разпространение на отравяне при поглъщане на тежки метали.

2. Нервната система. Тази напитка действа добре на нервната система, тя е в състояние да ви освободи от депресия и умора. Преди много години съдебните лекари предписвали това чудодейно лекарство за страдащите от депресия.

3. Имунитет. Поради високото съдържание на витамин С и други полезни вещества в сайдера, напитката е в състояние да укрепи имунната система: помага за намаляване на риска от настинка и увеличава способността на организма да устои на опасни бактерии и вируси.

4. Сърдечно-съдова система. Тъй като сайдерът е алкохолна напитка, той разширява добре кръвоносните съдове. От това зависи пропускливостта на кръвта, а макро- и микроелементите в нея повишават еластичността на кръвоносните съдове и предотвратяват появата на кръвни съсиреци. Но не трябва да злоупотребявате с напитката. В допълнение, умерената консумация на ябълков сайдер намалява нивата на холестерола.

5. Забавя стареенето. Фенолните съединения, които се образуват в напитката в резултат на ферментация, и витамин Е имат свойства против стареене. Те са в състояние да забавят процеса на стареене на кожата, да подобрят тена и да намалят косопада. Препоръчва се да се пие сайдер умерено или да се къпете с него. Комплексът от такива процедури ще направи кожата еластична и мека.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com