Яжте тези храни, докато пиете, за да намалите евентуалния махмурлук

3395
Яжте тези храни, докато пиете, за да намалите евентуалния махмурлук
Снимка: Istock/Guliver

Когато организирате приятелско събиране, вечер с любимия или излизане навън, е нормално да пийте любимото си питие, но последиците от прекаляването с него никак не са толкова приятни. Досадният махмурлук сутрин може да развали целия ви ден. Как да се застраховате срещу него? – Като хапвате определени храни.

Важно е да не пиете на гладен стомах, защото така ще се замаете още след първата чаша, а на сутринта махмурлукът ще ви е в кърпа вързан. Ето защо ще имате нужда от подготовка преди да седнете на масата да се забавлявате. Важно е да сте хидратирани, за да обработите приетия алкохол по-добре. Освен това е важно и стомахът ви да бъде сит. Ако пиете на гладно, не само, че ще се напиете по-бързо, но и състоянието ви ще причини голям дискомофорт – както на момента, така и на сутринта.

Тези навици карат корема ви да расте

Напълняването в областта на корема не се дължи само на преяждане. Това са навиците, които го провокират. Пушене Когато пуши, човек п...

Има определени храни, които са по-подходящи за консумация преди пиене на алкохол от други. Ако пиете на гладно, това ще доведе до дразнене на стомаха. Киселините могат да причинят язва, гастрит и рефлукс, ако се смесят директно с алкохолната напитка. Трябва да предотвратите това.

Освен това, ако пиете алкохол на гладно, това може да доведе до повишаване на захарта в кръвта, защото голяма част от алкохолните напитки са пълни със захари. Именно те влияят на сутрешния махмурлук, който идва със своите характерни симптоми – гадене, световъртеж, главоболие и цялостен дискомфорт.

За да ограничите вредните ефекти от алкохола, е препоръчително на масата ви да има здравословни и балансирани храни, които да съдържат фибри, полезни протеини и мазнини. Те ще контролират усвояването на алкохола и няма да доведат от типичните за махмурлука симптоми.

Храните, които може да приемате преди или по време на забавата, на която пиете алкохол, са: плодови или зеленчукови смутита, нетлъсто месо, лишено от мазнини, пълнозърнест хляб, яйца, авокадо, овесени ядки, свежи пресни салати. Това са храни, които оказват положително въздействие върху функцията на черния дроб, насърчават работата му и му помагат да се справи с действие на алкохола, което е нездравословно за него.

Прогноза: Алкохолът ще поскъпне наесен

Разходите за транспорт, енергия и всякакви суровини се вдигат, което вероятно ще се отрази и върху цените на алкохола. Това предупрежда...

Освен тях, може да похапнете и банан. Това е плод, който балансира електролитите в организма и може да се хапне преди да започнете да консумирате алкохол. Киселото мляко пък се смята за лек против и за махмурлук. Веднъж може да го хапнете, за да предотвратите това състояние и втори път – когато то вече е на лице, за да го облекчите. Може да си приготвите страхотна закуска от кисело мляко с плодове и овесени ядки за балансиране и насърчаване правилното функциониране на организма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com