Как да се защитим от бактериални и респираторни инфекции

6235
Как да се защитим от бактериални и респираторни инфекции
Снимка: grewia.bg

В условията на студеното време грижата за имунната система е от изключително значение. Много от нас обаче не знаят какво точно да предприемат, за да подсилят защитните сили на организма. Има много препоръки, разбира се, но в огромното количество информация човек сякаш се обърква още повече.

Какви са признаците на намален имунитет?

Понякога имунната система се инхибира. Тоест, спира да различава толкова добре инфекциите в тялото и не реагира толкова остро на тях. В резултат на това възниква заболяване.

Друг път, напротив – става твърде активна и в резултат на това започва да атакува не само чужди „вражески“ клетки, но и безобидни клетки на организма. В такива случаи се говори за автоимунни процеси, които включват: непоносимост към глутен, ревматоиден артрит, множествена склероза, системен лупус еритематозус, автоимунен тиреоидит на Хашимото.

Но нека се върнем на първата ситуация, когато защитните сили на организма са намалени. Какви са признаците?

Чести респираторни вирусни заболявания и бактериални инфекции.

Белодробни лезии на фона на респираторни заболявания с продължителен и тежък ход (инфекцията от горните участъци бързо се спуска в долните участъци на дихателната система и уврежда белодробната тъкан).

Чести пустулозни възпаления на кожата. Кожата е бариерен орган, която устоява на проникването на инфекции в организма. Но с намаляване на имунитета инфекцията успява да навлезе от повърхностните слоеве на кожата в по-дълбоките.

Тогава страдаме от честа поява на циреи, възпаление на клепачите (ечемик), абсцеси  и други.

Всичко това са признаци на отслабване на защитните сили на организма.

 

Други прояви на отслабен имунитет

Друга проява на отслабен имунитет са гъбичните лезии на ноктите, кожата и лигавиците. С развитието на тези заболявания най-често възниква динамичен баланс. Тоест, гъбичките се опитват да проникнат дълбоко в тялото, но не могат, а имунната система се опитва да потисне и отхвърли инфекцията, но не може да направи това. В този случай процесът става хроничен и може да отнеме години лечение.

Повтарящи се заболявания на УНГ органи (например чести болки в гърлото или ринити) и органите на пикочно-половата система (възпаление на пикочния мехур, възпаление на бъбреците).

Бавно заздравяване на рани. При леки наранявания пълното зарастване на раната би трябвало да настъпи в рамките на 14 дни. При имунодефицит заздравяването става много по-бавно, а най-опасното е, че може да възникне бактериална инфекция и да се развият гнойни усложнения.

При намален имунитет пациентите изпитват слабост, влошаване на настроението, сънливост, хронична умора, намалена подвижност и чести главоболия.

Съществуват и други фактори, при които се открива дефицит на имунитет. Те включват хроничен стрес, липса на сън, старост, менопауза при жените и други. Установено е, че през студения период честотата на заболяванията се увеличава, така че няма да е излишно поддържането на имунните сили на организма чрез допълнителни ресурси.

Как да подсилим имунната система?

Укрепването на имунната система трябва да бъде цялостно.

Мерките включват основно: 

  • Корекция на начина на живот и хранене
  • Прием на хранителни добавки за поддържане и укрепване на имунитета

Представяме ви Виралцид Протект - топ продукт с марката Grewia, който е изключително мощен имуностимулатор.

Viralcid Protect ще усили и поддържа вашата имунна система, предпазвайки организма от проникване на инфекции. Той се предлага под формата на хранителна добавка  от 30бр. таблетки в чиято 100% иновативна и ефективна формула, в състав от високо стандартизирани билкови екстракти и минерали, комбинирани в оптималната им доза, така че да донесат възможно най-голяма полза на организма и да активират защитните сили на имунната система във превенция и максимална защита при простудни възпаления, грип и остри вирусни инфекции /ОВИ/.  

Viralcid Protect действа като мощен имуномодулатор и притежава невероятни противовъзпалителни, антимикробни и антипаразитни качества.

С Виралцид Протект усещането за умора ще намалее рязко и вие ще се чувствате енергични и бодри. Благодарение на уникалната му комбинация в състав от 6 билкови екстракта и минерали, тази чудесна хранителна добавка ще допринесе  организмът ви да бъде напълно защитен от всякакви вируси и инфекции, ще  повиши както вродения, така и придобития имунитет и нормалното им функциониране. Тайната се крие в умелото съчетание на лечебните сили на природните съставки и редовността на приема.

Погрижете се най-напред за себе си, за да можете да се грижите и за хората, които обичате!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Свободните захари повишават риска от сърдечно-съдови заболявания

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com