Как да си миете ръцете: нагледно

3699
Как да си миете ръцете: нагледно

Медици от Великобритания и Сингапур са описали най-ефективния според проведено от тях изследване начин за миене на ръцете.

Учените препоръчват този начин да се използва за борба с бактериите. Изследването е публикувано в сп. Infection Control&Hospital Epidemiology, съобщава The Daily Telegraph.

Човешките ръце са едно от най-мръсните неща на света

Човешките ръце събират много повече вредни бактерии, отколкото повърхностите, които докосваме на обществени места, показва ново проуч...

"Хигиената на ръцете се разглежда като най-важното средство за предупреждение за разпространяване на инфекции, но има ограничени сведения за това, кой от нейните методи се явява най-ефективен", пояснява водещият автор на изследването Джеки Рейли. Поетапно методът за миене на ръцете е показан на изображенията долу.

Специалистите наблюдавали 42-ма лекари и 78 медицински сестри, които след прегледи на пациенти си миели ръцете с използване на спиртсъдържащи средства.

При това медиците определили най-ефективния според тях метод за миене на ръцете, който включва шест етапа (в традиционния метод те са три).

Предложеният начин снижава количеството бактерии върху човешките ръце с около 20%, но отнема с 25 процента повече време (42,5 секунди срещу 35 секунди).

Вижте колко бактерии има по ръцете на детето след разходка (СНИМКА)

Американският микробиолог Таша Штърм  реши да покаже колко бактерии се натрупват на ръката на едно дете, след като е било на разхо...

Общо според медиците само 65% от персонала на клиниките успяват изцяло да изпълнят шестетапния процес по миене на ръцете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com