X
 
 

Как са избегнем опасността от боядисването на косата

931 0
Как са избегнем опасността от боядисването на косата
Снимка: iStock/Guliver
Ако неподходяща боя за коса попадне на скалпа ви, това може да доведе до развитие на отрицателни ефекти от скрити алергии. В резултат на това можете да получите възпаление, гниене на кожата и загуба на коса заедно със скалпа, каза трихологът и вицепрезидент на Евразийската трихологична асоциация Олга Кохас. В интервю за РИА Новости тя поясни, че това се случва много рядко, но е по-добре да бъдете сигурни, предаде БГНЕС.

"Ако боите попаднат на скалпа, тогава не можем да предотвратим алергична реакция. Например, имунната система на човек се срива, въпреки че никога не сме наблюдавала алергични реакции, но просто тялото работи така.”

Деца шариха великденски яйца в Етнографската къща в Добрич

За поредна година на Велики четвъртък в Етнографската къща в Добрич беше пресъздаден обичаят, свързан с боядисване и изписване на велик...

Подобни случаи са "един на милион", каза Олга Кохас. Според нея има прости правила, които ще спасят косата и скалпа ви. Когато купувате боя в магазин, за да се боядисате сами, избирайте доказани марки. Модерните и нови неща са чудесни, но е по-добре да изчакате отзиви от други клиенти, отколкото да експериментирате върху себе си.

Ако ползвате услугите на козметичен салон, проверете дали върху косата се нанася един конкретен продукт, а не смес от неизвестни компоненти. Така цветът ще се окаже по-добър и вие ще избегнете евентуална интоксикация заради изобилието от химически съединения.

Въпреки това, най-надеждният и класически начин да избегнете скрита алергия към боята за коса е да проверите продукта преди употреба. Ето какво трябва да направите: „Не нанасяйте веднага боята върху главата си. Обикновено първо нанасяме върху китката. След 10-20 минути можем да видим евентуална алергична реакция – това може да бъде зачервяване, сърбеж или лющене“, съветва Кохас.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители