Какво отнеха мобилните устройства от децата ни?

4338
Какво отнеха мобилните устройства от децата ни?
Снимка: Thinkstock/Guliver

58% от децата на възраст от 3-5 години могат да се справят със смартфон, но само всяко шесто дете на същата възраст може да си приготви закуска. Това сочат последните резултати от изследване, посветено на влиянието на интернет върху развитието на децата, съобщи Daily Mail.

Оказва се, че повечето малки деца могат да движат компютърната мишка, да играят компютърна игра и да използват смартфон, но не са в състояние да си вържат връзките на обувките или да си приготвят закуска.

Озоновата дупка над Южния полюс намалява

Дупката в озоновия слой над Антарктика, която в по-голямата си част е предизвикана от човешката дейност, продължава да намалява. Според...

Статистиката сочи още, че 58% от децата между 2-5 години без проблем усвояват нова видео игра, но трудно карат колело или приготвят закуска. 25% от тях знаят как да отворят браузър, но едва 20% могат да плуват. Полът на детето не оказвал влияние върху резултатите.

Друг интересен факта, че ако майката на детето е на 35 години или повече, то важните навици се усвоявали по-добре в сравнение с децата на по-младите майки. Напр. 40% от децата на по-възрастните майки можели да напишат името си.

Според учените технологиите оставят своя отпечатък върху живота на детето още от първите му дни. Затова не е учудващо, че много от децата още преди да се научат да говорят вече могат да ползват мобилно устройство.

81% от децата под 2-годишна възраст има снимки в социалните мрежи благодарение на родителите си. 50% от родителите на деца по-малки от 3 години твърдят, че детето им обича да си прави селфи.

Съвременните хора ли убиха хобитите?

В продължение на стоици хиляди години тесния остров Флорес е бил дом на мистериозен вид хора високи,колкото хобити, които изведнъж са и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com