Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

61405
Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта
Снимка: iStock

Повечето ядки са здравословни, но ако искате да отслабнете или да контролирате кръвната си захар, трябва да изберете конкретен вид ядки, защото не всички те са работят еднакво добре.

Независимо дали предпочитате фъстъци, бадеми или кашу, ядките обикновено са питателна закуска, пише Deseret. В състава им влизат антиоксиданти, диетични фибри, здравословни мазнини и протеини.

Но не всички ядки са с еднакъв състав. Всеки вид съдържа различни видове хранителни вещества. Например кашуто има повече фосфор, а шам фъстъкът има повече калий.

Кои са най-полезните сурови ядки?

„Един от недостатъците на ядките е, че някои могат да бъдат много калорични. Ето защо е важно да се ограничат порциите“, казват експертите от Mayo Clinic. Също така се препоръчва да се избягват подсладени или осолени ядки, тъй като ароматизиращите добавки могат да изтрият напълно ​​ползите за здравето на сърцето.

Кои ядки са най-добри за сваляне на захарта и отслабване

Ако контролирате кръвната си захар, най-доброто решение са бадеми и шамфъстък. Бадемите помагат за регулиране на нивата на кръвната захар и дори намаляват риска от сърдечни заболявания при хора с диабет тип 2.

„Шамфъстъкът е богат на фибри и протеини, които помагат за контролиране на нивата на кръвната захар“, казва диетологът Тоби Смитсън.

Ако се опитвате да отслабнете, най-добри варианти са кашу и фъстъци. Кашуто съдържа достатъчно протеини и фибри, така че те могат да ви помогнат да се чувствате сити по-дълго и по този начин да намалят общия ви брой калории. Фъстъците също така съдържат големи количества фибри и протеини в допълнение към здравословните мазнини.

Ако искате да имате по-здраво сърце, най-добрите ядки сс пекан и орехи. Пеканът помага за понижаване на кръвното налягане и е добър източник на калций, магнезий и калий. „Пеканите също са отличен източник на витамин А, витамин Е и фолиева киселина“, казва диетологът Кортни Пелитера.

Орехите могат да "предотвратят развитието на нестабилен сърдечен ритъм" и да намалят риска от сърдечно-съдови и коронарни сърдечни заболявания, според експертите от Училището по обществено здраве Чан.

Яденето на шепа бадеми на ден значително подобрява здравето на червата поради съдържанието на фибри. А орехите също са с високо съдържание на фибри и омега-3 мастни киселини, които "облекчават запека, като смазват чревната стена, което прави изпражненията по-лесни за преминаване."

Ядките са полезни за всички, независимо от вида им - орехи, бадеми , шамфъстък, кашу, пекан, защото всеки вид ядки е пълен с хранителни вещества. Това е важно, защото храните, богати на антиоксиданти, могат да помогнат за защитата на здравите клетки от увреждане на свободните радикали в тялото.

4 ядки за тънка талия до дълбока старост

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Може ли да се ядат яйца с хляб на закуска

Зелен чай - помага ли за отслабване

Независимо от възрастта, това са най-добрите витамини за всяка жена

8 изпитани домашни средства при болки в коленете

Първият признак за рак на гърдата не винаги е бучка: Ето за какво трябва да следите

Следете за тези ранни признаци на заболяване на кръвта

Витамини за сърцето: 6 начина да си ги набавите чрез храната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com