Лекар: Изместете вечерята си за този час, за да отслабнете без да усетите

31644
Лекар: Изместете вечерята си за този час, за да отслабнете без да усетите
Снимка: iStock

Лекар препоръча да вечеряте преди 20:00, а след това си дръжте устата затворена или поне не яжте нищо калорично. Той обясни, че липсата на лека закуска между 20 часа и закуската увеличава времето, необходимо на тялото да изгори мазнините. Храните, които ядете малко преди лягане, се задържат в тялото и пречат на загубата на тегло, каза той.

„Ако вечерята се измести за по-късен час, храната буквално ще виси в тялото ви“, отбеляза експертът.

Между другото, диетологът съветва да не отказвате вечеря. Според него вечерното хранене трябва да бъде 30% от дневната диета. Мозли припомни, че по време на гладуване тялото активно произвежда хормона на стреса кортизол, който от своя страна кара тялото да складира мазнини. Следователно отказът от храна няма да ви помогне да отслабнете. За вечеря е по-добре да ядете леки протеинови храни - риба, задушено пиле и зеленчукови салати.

По-рано диетологът Артьом Верис разказа защо вечерните закуски са вредни и как да избегнем преяждането.

Случва се след обилно хранене с различни мазнини и пушени меса човек едва не изгаря отвътре. Това е класически киселини. Но защо тези, които, изглежда, са за правилното хранене и не си позволяват вредни лакомства, могат да се изправят пред него? И това е просто: дори някои здравословни храни могат да провокират този проблем. За това разказа Ованес Давидян, кандидат на медицинските науки, доктор по превантивна медицина, генерален директор на клиниката за модерна медицина Life Med Center.

Прост трик, с който ще заспите за секунди, ако сте се събудили през нощта

Според специалиста доматите под всякаква форма, лукът, чесънът, някои цитрусови плодове и сладкиши могат да провокират киселини.

„Към очевидните храни, които могат да провокират киселини, бих включил доматите, и то в абсолютно всичките им форми – пресни, консервирани, както и доматени сосове“, отбеляза лекарят.

За тези, които редовно страдат от киселини, лекарят посъветва да изключат напълно "провокаторите" от диетата и да приготвят храната си чрез варене, задушаване или на пара.

Между другото, има неочевидни храни, които могат да причинят киселини. Според Давидян това са сладкиши. Особено шоколад.

„Защото съдържа кофеин. По същата причина чаят, кафето и другите кофеинови напитки не винаги са полезни за стомаха. Освен това употребата на газирани и алкохолни напитки води до прекомерно производство на стомашен сок “, каза той. 

Но има такива нещастници, които могат да хванат киселини от почти всеки продукт. Тези хора имат предразположение към гастроезофагеална рефлуксна болест. Така че добрият специалист трябва да избере приемлива диета, а добрият пациент трябва да следва препоръките. 

По-рано Тайната каза, че ако често се сблъсквате с оток и няма специални средства за подуване, тогава можете да ядете. Само не всичко подред, но определени продукти, които помагат за облекчаване на подуването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com