Мощно избелване на зъбите в домашни условия

14093
Мощно избелване на зъбите в домашни условия
Снимка: iStock/Guliver

Не е нужно да харчите цяло състояние за професионални лечения, за да избелите зъбите си. Научете за естествените методи, които ще ви помогнат да възстановите белотата на зъбите си.

Цветът на зъбите се влияе от много фактори. На първо място, естественият цвят зависи от генетичните условия и не винаги е снежнобял. Второ, тя се променя през целия живот. Той се влияе от възрастта, ежедневните хранителни навици, употребата на стимуланти, приемането на лекарства или неточните грижи. Миенето на зъбите след всяко хранене не само ще предотврати появата на кариес и инфекции в устата, но и ще сведе до минимум риска от пожълтяване на зъбите. Също така си струва да си миете зъбите след напитки - кафе, чай и червено вино, които също могат да повлияят на цвета на емайла. Редовните прегледи при зъболекаря ще помогнат да се предотврати развитието на заболявания, които също могат да повлияят неблагоприятно на цвета и външния вид на зъбите.

5 трика за по-бели зъби

Всички искаме ослепителна усмивка, но това обичайно можем да го видим при Холивудските звезди, които се грижат ежемесечно за зъбите си ...

Домашно избелване на зъби с куркума

Куркумата , която е една от ориенталските подправки, има избелващи свойства . Също така се характеризира с противогъбични и антибактериални свойства. Използвайте куркума на прах два пъти седмично в допълнение към обичайната си паста за зъби или създайте домашна смес от естествена паста за зъби.

Домашно избелване на зъбите с масло

Смукане и изплакване на устата с масло е един от аюрведичните методи за лечение на болести и прочистване на организма от токсини. Изплакването на устата с масло има избелващ ефект, както и антибактериално и антивирусно. За вода за уста можете да изберете кокосово (нерафинирано), рапично , слънчогледово , ленено или сусамово масло . Най-често се използва обаче кокосовото масло .

Ако правите това, докато пиете кафе, зъбите ви НИКОГА няма да пожълтеят

Всеки знае, че поддържането на добра орална хигиена е изключително важно за самочувствието не само при жените, но и при мъжете. Белите ...

Друг начин е да избелите зъбите си с помощта на активен въглен. Ако искаме да се възползваме от полезните му свойства, трябва да си мием зъбите с него веднъж на 3-4 дни. Може да е полезно смесването на активен въглен с паста за зъби или кокосово масло. Този препарат може да бъде закупен в почти всяка аптека под формата на капсули. Методът е много популярен поради своята ефективност. Видими ефекти могат да се появят още след първата употреба. За съжаление, не е препоръчително да миете зъбите си с активен въглен в случай на чувствителност на венците или зъбите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво може да ядете на Великден, ако имате диабет

Лекар: Направете това, за да НЕ напълнеете след празниците

Колко мазнини трябва да ядете, за да отслабнете

Лекар: НЕ пропускайте закуската и вечерята

5 мита за плодовете и отслабването, в които трябва да спрете да вярвате

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Може ли да се ядат яйца с хляб на закуска

Зелен чай - помага ли за отслабване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com