Най-добрите въглехидрати, които трябва да приемете след тренировка

6431
Най-добрите въглехидрати, които трябва да приемете след тренировка
Снимка: iStock/Guliver

Яденето на протеин след тренировка води до растеж или поне поддържане на мускулната тъкан. Все още имате протеини в кръвта от храни преди тренировка, така че скоростта на постъпване на ново хранене не е твърде важна. Това ни кара да заключим, че бързосмилаемите протеини от протеинови прахове не са по-добри от нормалните ястия. Но не е по-лошо.

Изисквания към хранителните вещества след тренировка

- Списък с цели:

- Възстановяване;

- Запълване на запасите от течности;

Ежедневна рутинна процедура за красота

Независимо дали едно момиче ходи на козметик или не, тя все пак се грижи за себе си у дома. Маски за лице, професионална или обикновена...

- Зареждане с „гориво“;

- Формиране на мускулите;

- Подобряване на издръжливостта в бъдеще.

Какво харесвате - изберете сами. За бързина и удобство пригответе протеинов шейк, или ако искате „истинско“ ястие, пригответе високо протеинов обяд. За мъжете нормата е в рамките на 46-60 грама, за жените - 20-30 грама.

Противно на общоприетото схващане, не е нужно да консумирате рафинирани въглехидрати и захари, за да ускорите освобождаването на инсулин и възстановяването на мускулите възможно най-скоро след тренировка. Всъщност смес от минимално преработени въглехидрати (пълнозърнести храни например) и плодове работи по-добре, защото се понася по-добре, помага да се поддържа нивото на гликоген за около 24 часа и води до повече енергия на следващия ден. Спортистите, които правят две трудни сесии в продължение на осем часа, разбира се, са изключение. За всички останали за предпочитане е нормално хранене и плодове.

Ето защо трябва да ядете кисело мляко след тренировка

Красивата фигура не се постига със строги диети, а с балансирано хранене и тренировки. Важно е да спортуване, но е важно и какво хапват...

Строго е забранено да се консумират мазнини след тренировка: те забавят усвояването на хранителните вещества. Това е истината, която в повечето случаи никой не се нуждае. Тъй като скоростта на приема на хранителни вещества не е важна, както вече разбрахме.

Хранене след тренировка: практика

Няма нужда да прескачате до хладилника, едва напускайки фитнеса. Но не трябва да забравяте и за храната: трябва да сте навреме в рамките на два часа след завършване на упражненията.

Яденото преди тренировка ще повлияе на храненето след тренировка. Ако току-що сте закусили преди тренировка или са минали няколко часа между обяда и упражненията, тогава има смисъл да побързате с подсилване и да имате време за ядене в рамките на един час. Ако сте тренирали на празен стомах (например упражнения преди закуска), тогава трябва да дъвчете нещо възможно най-бързо.

Но ако сте спазили хранителните съвети в тази статия, можете да изчакате час-два след тренировка, за да се възползвате максимално от приема на хранителни вещества.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com