Никога НЕ яжте хляба с тези храни

3200
Никога НЕ яжте хляба с тези храни
Снимка: БГНЕС

Хлябът е една от храните, които консумираме с почти всичко. Но диетолозите са донякъде предпазливи по отношение на този навик. Те твърдят, че прекомерната консумация на този продукт, особено ако е приготвен от бяло брашно, не само допринася за наднорменото тегло, но може да бъде и вредно за човешкото здраве, пише изданието Healthline.

Кои храни не трябва да ядете с хляб?

Мляко – това е доста популярна комбинация от продукти. Но лекарите предупреждават да не ядете тези два продукта заедно, тъй като това може да причини подуване на корема и газове. За да предотвратите този проблем, можете да изберете пълнозърнести хлебни изделия и млечни продукти с минимално съдържание на мазнини.

Ендокринолог: Хората с диабет също трябва да ядат този хляб

Масло – това е още една вредна консумация. По-добре е да замените млечния продукт със зехтин и авокадо.

Картофи – те както и хлебните изделия са много богати на въглехидрати. Ако се комбинират в едно хранене, това може да доведе до излишни въглехидрати в организма. Затова лекарите предупреждават тази хранителна комбинация да не се допуска, тъй като ще доведе до наддаване на тегло и високи нива на кръвната захар. Ако обичате да ядете хлебни изделия с картофени ястия, трябва да добавите растителни храни, богати на фибри: зеленчуци, листни салати, зеленчуци.

Мариновани зеленчуци: краставици, домати, кисело зеле - тази комбинация от храни може да причини киселини и лошо храносмилане. Също така не яжте тестени изделия със солени ядки, чипс и други закуски. Това ще доведе до излишна сол в тялото и може да увеличи риска от сърдечно-съдови заболявания. Лекарите препоръчват да се даде предпочитание на пресни зеленчуци и ядки.

Сладко - от детството сме свикнали да ядем филийка със сладко и мляко, но лекарите не съветват да правите това. Първо, това може да доведе до бързо наддаване на тегло. Второ, тази комбинация от продукти води до подуване и образуване на газове.

Друго неподходящо съчетание е с гъбите сами по себе си са тежък продукт.

Месо и сланина може да ядете само с пълнозърнести хлебни изделия. Съчетанието на сладки газирани напитки с тестени изделия също не е добра причина.

Хлебните пълнозърнести изделия се съчетават по-добре с месо и риба. Също така, тъмните сортове хляб могат да се консумират със зеленчуци, билки и различни листни салати.

Още: Яде ви се хляб - учени разкриха каква е причината

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист относно противопоказанията и страничните ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първи признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли да се ядат череши при диабет?

Осем естествени средства за намаляване на мазнините в кръвта

Какви здравословни проблеми показва силният косопад?

Вместо вода: 3 напитки, които да пиете преди закуска

Защо ТРЯБВА да ядете яйца на закуска - 6 добри причини

Кой НЕ трябва да яде ягоди?

Тази пролетна билка сваля кръвната захар

Хлябът НЯМА да вдигне кръвната захар, ако го ядете така

Този сутрешен симптом издава диабет или болна щитовидна жлеза

Как е правилно да се пие кафе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com