X
 
 

Ноември: Месец за борба с рака на белия дроб

686 0
photo of Ноември: Месец за борба с рака на белия дроб
Снимка: Thinkstock/Guliver
Белодробният карцином остава сред най-смъртоносните видове рак - той причинява повече смъртни случаи, отколкото общо случаите на рак на гърдата, простата и дебелото черво. Успешната борба със заболяването до голяма степен се дължи на етапа на диагностициране: колкото по-рано е поставена диагнозата, толкова по-добра е прогнозата.

Ноември месец е посветен на борбата с рака на белия дроб. Именно по този повод в София ще се проведе семинар, който има за цел да повиши информираността сред обществото за симптомите, възможностите за ранна диагностика и съвременно лечение при едно от най-разпространените злокачествени заболявания.

Плодовете, които пречистват белите дробове дори на върлите пушачи

Всички знаем, че тютюнопушенето е вредно за нашето здраве и че значително увеличава риска от рак на белия дроб. Все пак, ако пренебрегв...

В събитието на 7 ноември: "Поеми си дъх - за по-бърза диагноза и по-добра прогноза за рака на белия дроб", участие ще вземат специалисти в областта, които ще акцентират върху напредъка в диагностиката и иновациите в лечението на рака на белия дроб за постигане на по-висока преживяемост на пациентите с тази диагноза. Ще бъдат изнесени нови статистически данни за заболяването в България и Европа – разпространение, смъртност, качество на живот на пациентите по държави.

Участие ще вземат проф. д-р Асен Дудов, дмн, началник на Клиниката по Медицинска онкология, Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, проф. д-р Димитър Костадинов, дм, началник на Бронхологичното отделение към МБАЛББ "Света София", проф. д-р Светлана Христова, дм, началник на Клиниката по Обща и клинична патология към УМБАЛ „Александровска“, д-р Красимир Койнов, началник на Второ отделение по Медицинска онкология в МБАЛ "Сердика" и Красимира Зайкова - младежки посланик на Европейския кодекс за борба с рака (ECAC) за България.

Именно проблем с белия дроб застрашава големия ни актьор Стефан Данаилов - научете повече в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 20 ноември

Овен Това е ден, в който с лекота ще усвоявате нови знания. Проявената мъдрост ще ви носи плодове дълго време. Телец Това е ден, в който творческата...