X
 
 

Ню Йорк гласува забрана на ароматизирани електронни цигари

895 0
Ню Йорк гласува забрана на ароматизирани електронни цигари
Снимка: iStock/Guliver
Общинският съвет на Ню Йорк почти единодушно гласува забрана на ароматизирани електронни цигари, съобщава CNBS. 42 членове на съвета са гласували в подкрепа на това решение. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио обяви, че възнамерява да подпише законопроекта, предаде БГНЕС.

Броят на смъртните случаи от белодробни заболявания, причинени от пушенето на електронни цигари достигна 40 в Съединените щати. Повече от 2 хиляди души страдат от белодробни заболявания, свързани с тях.

37 достигна броят на жертвите на електронни цигари в САЩ

Броят на смъртните случаи от белодробни заболявания в Съединените щати, причинени от пушенето на електронни цигари, достигна 37. Броят ...

Преди това, законодателното събрание на щата Масачузетс също одобри законопроект за забрана на електронните цигари. Ако губернаторът на Масачузетс подпише документа и той стане закон, Масачузетс ще бъде първият щат в страната, който напълно забранява ароматизираните електронни цигари на федерално ниво.

В допълнение към забраната за ароматизирани електронни цигари, законопроектът предвижда въвеждането на акциз върху електронните цигари без аромат, финансирането на консултации за отказване на тютюнопушенето и никотинова терапия под формата на специални дъвки и никотинови лепенки. В допълнение, продукти с високо съдържание на никотин ще се продават само в магазини, достъпни за хора на 21 и повече години.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...