X
 
 

Опровергаха основен мит за затлъстяването

3092 0
Опровергаха основен мит за затлъстяването
Снимка: Getty Images/Guliver
На затлъстяването в най-голяма степен влияе начинът на живот, а не генетичната предразположеност, смятат учени, чието изследване е публикувано в списание JAMA Cardiology, предава БГНЕС.

Изследователи от университета в Мичиган и изследователския център към болницата в Масачузетс са анализирали данните на 2,5 хиляди американци, които са участвали в изследвания за причините за възникване на сърдечно-съдови заболявания в продължение на 25 г. Учените са следили промяната на индекса на масата на телата и са използвали математически модели, позволяващи оценка на риска от развитие на затлъстяване за всеки един от участниците на основата на ДНК.

Забраниха на родители да носят торти в детските градини

Още една стъпка в посока на здравословното хранене предприеха законодателите. Тя е свързана с намаляване на количествата захар, които д...

Резултатите доказали, че факторът на заобикалящата среда определя 80 % от риска за появата на затлъстяване, докато на генетиката се дължат едва 13,6 % от случаите. Според учените, изключенията са при хора с редки наследствени заболявания.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители