Правилно хранене преди, след и по време на тренировка

6651
Правилно хранене преди, след и по време на тренировка
Снимка: iStock/Guliver

За да изпълнявате тренировките си правилно, ви е нужна доста енергия. Ако искате да получите мечтаното тяло, определено трябва да обърнете внимание на правилното хранене, защото то има огромна значение. Ако се храните правилно, не е нужно да приемате никакви хранителни добавки. Балансираната диета е напълно достатъчна, но за да създадете такава, трябва да имате някакви познания на тази тема. Колкото и усилено да тренирате, резултатите няма да са достатъчно големи, ако не се храните правилно.

Има хранителни продукти, които можете да приемате преди тренировка, други по време, а трети след тренировката. Вижте кои са те:

30-дневно предизвикателство за стегнато дупе

Клековете са едни от най-любимите ни упражнения. Те са супер ефикасни, а най-хубавото е, че може да ги правите навсякъде. С клякане мо...

1. Какво да хапвате преди тренировка? - За да изпълните тренировката си ви е нужно доста голямо количество енергия. Поради тази причина е важно да приемате храни, богати на въглехидрати. Можете да си набавите нужното количество въглехидрати от пълнозърнест хляб, много голяма част от плодовете и зеленчуците, спагети, макарони и др. За да помогнете на тялото си да усвои приетата храна е нужно да пиете много вода преди тренировка. Също така, трябва да приемате и протеин, който изгражда мускула. Съотношението между протеините и въглехидратите трябва да бъде 50/50, съчетано с голямо количество вода, която да разпространи приетото количество храна равномерно по тялото ви.

2. Какво да приемате по време на тренировка? - Според нас, по време на тренировка е най - подходящо да приемате много течности. Предлагаме ви да заложите на водата. Фитнес напитките също са подходящи, но съдържат прекалено много консерванти. Те са обогатени с натрий и въглехидрати, но въпреки това не са подходящи за всекидневен прием. Минералната вода ще хидратира тялото ви по време на тренировка.

3. Какво да хапвате след тренировка? - След интензивна тренировка, вие сте изгорили доста калории и енергия. Това доста често е причина да се чувствате отпаднали след тренировката. За да можете да продължите деня и да бъдете пълноценни е препоръчително да приемате храни, които са богати на белтъчини и протеини. Както знаете, протеините изграждат мускулните влакна. Усвояват се най - лесно и бързо от тялото, ако ги приемате след тренировка. Разбира се, не е грешка ако ядете храни, богати на протеини и преди тренировката, и след края й. Белтъците ще ви дадат енергия. Те също така са основен градивен материал за мускулите. След тренировка е подходящо да хапнете яйце, плодове и зеленчуци, шейк с белтъци, кисело мляко и др.

След като имате нужните знания относно храненията преди, след и по време на тренировка, вече можете да създаете вашата балансирана диета.

7 тренировки за корем за всеки ден от седмицата

Коремът при жените е една от най-проблемните зони за стягане и оформяне. Има и такива, които генетично трупат килограми на други места ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com