X
 
 

Признаците, че сте в добро здравословно състояние

3282 0
Признаците, че сте в добро здравословно състояние
Снимка: iStock/Guliver
Случвало ли ви се е да се притеснявате, че не сте в добро здравословно състояние? Прекалено много хора страдат от хипохондрия, защото обръщат нездравословно голямо внимание на здравето си. За да ви успокоим, ние сме подготвили няколко признака, които ще ви покажат, че сте здрави, дори да се съмнявате, че това е така. Вижте ги:

Ранното ставане не ви коства усилие

Кои професии са най-опасни за женското сърдечно здраве

Според първоначалните резултати от изследванията, представени на конференцията на Американската асоциация за сърдечно-съдови заболявани...

Не става въпрос за дните, в които графика ви е прекалено натоварен и трябва да ставате необичайно рано. Имаме предвид дните, в които имате спокоен гафик и не се налага да ставате прекалено рано. Ако можете да се събуждате без аларма и да се чувствате отпочинали, вие сте напълно здрави. Липсата на нужда от аларма може да ви гарантира, че сте напълно здрави.

Отнема ви време да заспите

Ако сте в добро здравословно състояние, заспиването би трябвало да ви отнема около 10-20 минути. Разбира се, има дни, в които е възможно да се чувствате прекалено уморени. В тези дни е нормално да заспивате веднага.

Имате достатъчно енергия

Ако се чувствате достатъчно отпочинали и имате енергия да изпълните всичките си задачи през деня, то вие сте здрави. Ако не ви е нужна следобедна дрямка или пък 5 кафета, можете да бъдете напълно спокойни.

Защо кълновете от броколи са толкова полезни

Кълнове от броколи помагат срещу стреса и онкологичните заболявания в ранен стадий. Това каза в интервю за bTV шеф Силвена Роу. Причина...

Можете да бъдете физически активни

Ако можете да изпълнявате упражения или пък да се качите по стълбите, вместо с асансьора, това е знак, че сте в добро физическо състояние. Обърнете внимание на това дали се задъхвате, когато изкачвате стълбите. Ако това не се случва, можете да бъдете сигурни, че сте във форма и можете да се справяте с ежедневните физически активности. А ако не е, просто започнете да спортувате по - често. По този начин ще се чувствате по - сигурни в себе си.

Разбирате от какво има нужда тялото ви

Всеки човек има нужда от различно количесво калории. Няма формула, чрез която може да се изчисли точния брой калории, от които се нуждаете. Ако умеете да разбрате знаците, които тялото ви ви изпраща, вие сте здрави. Това означава, че вие хапвате умерено количество храна, тоест нито прекалявате, нито се ограничавате. Важно е да хапвате здравословно и разнообразно. Ако скуката не е причина да започенете да се храните, вие сте здрави.

Менюто ви е разнообразно

14 ноември - Международен ден за борба с диабета

На 14 ноември светът отбелязва Световния ден за борба с диабета. Датата е избрана с решение на Международната Диабетна Федерация и Свет...

Ако не се ограничавате и хапвате вкусни, но здравословни продукти, то вие се грижите много добре за себе си. Не хапвайте едно и също всеки ден, но се стремете да не прекалявате с пърженото и въглехидратите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители