Продуктът, който топи мазнините, подобрява кожата и ноктите и има още куп ползи

24243
Продуктът, който топи мазнините, подобрява кожата и ноктите и има още куп ползи
Снимка: https://pixabay.com

Рибеното масло е страхотен лек за редица болежки. Може да го намерите в течна форма и на капсули, като вторият начин е по-предпочитан. Доста хора го пият профилактично, за да бъдат здрави и да се чувстват добре. А ползите от рибеното масло са доказани и неоспорими.

Рибеното масло съдържа олеинова киселина, палмитинова киселина, полезните омега-3 и омега-6 мастни киселини. В състава му ще откриете още витамини D и А. Витамин А съдейства за подобряване синтеза на кожните клетки, лигавиците и зрителните пигменти. Заради съдържанието на тези витамин, рибеното масло е отлично средство за поддържане на здрава и красива кожа, коса и нокти. Витамин D се грижи за облекчаване на нервите, предотвратяване на крампи, подпомагане на синтеза на фосфор и калций в организма. Полезно е и за деца.

Омега-3 мастни киселини помагат срещу депресия

Омега-3 мастните киселини може да помогнат срещу депресия. Това обявиха британски учени, цитирани от електронното издание "МедикълЕкспр...

Даваме ви една идея за маска против старчески петна и бръчки с рибено масло. За целта ще ви трябва 1 ч.л. мед и 1 ч.л. рибено масло. Разбъркайте и нанесете върху лицето. Оставете половин час и изплакнете с отвара от лайка. Не подсушавайте с кърпа, а оставете да изсъхне по естествен начин.

Много специалисти препоръчват рибеното масло при спазване на хранителни режими и диети. Ето защо, ако искате да свалите излишни килограми, приемайте рибено масло и спортувайте или поне се движете повече. Рибеното масло се използва много от културисти и спортисти.

Капсула рибено масло на ден е достатъчна, за да насърчи работата на мозъка, да подобри паметта и да ви предпази от деменция.

Рибеното масло се препоръчва за мъже против рак на простатата, а при жени – за болезнена менструация и фертилни проблеми.

5 ползи от рибеното масло, за които малко хора знаят

Рибеното масло е богат източник на омега-3 мастни киселини, които са от съществено значение за поддържане на добро здраве. Тъй като тял...

Ако имате камъни в бъбреците или жлъчката, както и проблеми с щитовидната жлеза, рибеното масло отново може да помогне. Внимавайте обаче, ако имате повишени количества витамин D и калций в организма, тогава не трябва да приемате рибено масло. Ако сте алергични към него, също.

Що се отнася до приема на рибено масло, стандартно е пият 1-2 капсули по 2-3 пъти през деня по време на хранене. Пие се около месец, един до три пъти в годината.

Важно е да не приемате рибено масло на празен стомах, защото може да доведе до дискомфорт и проблеми с храносмилането. Не трябва да приемате маслото заедно с други витаминни комплекси.

Добре е да хапвате поне 2 пъти седмично риба, особено сьомгова пъстърва, скумрия, риба тон, сьомга, защото те са източник на омега-3 мастни киселини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com