Раждането във вода не е препоръчително

77613
Раждането във вода не е препоръчително
Снимка: Thinkstock

Оказва се, че водните раждания могат да бъдат опасни и дори смъртоносни както за родилката, така и за детето й, твърдят американски лекари.

Медиците подчертават възможност за "редки, но сериозни" проблеми при новородените, включително потенциално смъртоносни инфекции, тежки кръвоизливи и удавяния.

Защо някои жени избират аборта?

Зад прекъсването на една бременност може да се крие "истинското Аз" на дадена жена. Юнгианският аналитик Ева Патис Зоя е клиничен психо...

Насоки, публикувани от Американската академия по педиатрия и Американският колеж на акушерите и гинеколозите, заключват, че жените не трябва рутинно да се подлагат на подводни раждания, а този метод единствено да се прилага при медицински проучвания.

Този тип поява на бебето на бял свят е изключително популярен във Великобритания, където почти във всяко родилно отделение присъства родилен воден басейн. Теорията на някои британски специалисти е, че топлата вода може да предотврати стреса, който родилките получават при първото си раждане.

На Острова лекарите считат, че младите жени, които нямат усложнения при раждане могат спокойно да дадат живот на детето си във вода, докато медиците в САЩ са много по-предпазливи към този метод.

Източник: БГНЕС

Как недоспиването влияе на мозъка

Много хора мислят, че хроничния недостиг на сън може да се компенсира с "отспиване" в свободното време. Но това не е така. "По-рано се ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com