С една малка промяна тази жена повиши имунитета си двойно

3295
С една малка промяна тази жена повиши имунитета си двойно
Снимка: iStock

Винаги чуваме, че вземането на студен душ има някои доста значителни ползи за здравето. Но винаги сме се чудили дали това е вярно или не. И се оказва, че има някои предимства от вземането на много студен душ! Научете повече по-долу.

Горещо и студено

Всеки път, когато тялото ви влезе в контакт с нещо студено, то ще направи две неща. Първо ще се опита да поддържа телесната ви топлина. Вашите кръвоносни съдове са отговорни за този процес. Всеки път, когато ви е студено, кръвоносните ви съдове се стесняват. Това ще ги накара да задържат топлината в тялото ви, без да губят топлина в заобикалящата ви среда. Това е и причината ръцете и краката ви да изстиват първо. Второто нещо, което прави тялото ви, е да трепери. Когато ви стане студено, мускулите ви се свиват, което ви кара да потръпвате. Понякога това свиване кара и зъбите ви да тракат. Чрез свиване на мускулите тялото ви може да произвежда топлина, за да се загрее. В наши дни, поради лукса на централното отопление, тялото ни обикновено не трябва да работи много усилено, за да остане топло. Но този процес на поддържане и набиране на телесна топлина всъщност е полезен за вашата издръжливост. Това означава, че всъщност може да е добре да се изложите на малко студ. Или до много студен душ в този случай!

Видите ли това по кожата си - започнете витамини, наложително е!

Стрес

Ако понякога се стресирате, може да имате полза от дихателни упражнения. И знаете ли какво може да помогне да се научите как да дишате? Освежаващ студен душ! Когато за първи път влезете под смразяващия студен душ, може да започнете да дишате неконтролируемо. Може да ви отнеме известно време, за да контролирате дишането си. След няколко дни душ със студена вода ще забележите, че няма да ви отнеме много време, за да овладеете дишането си. Това означава, че работи! Ако можете да приложите тези дихателни техники към ежедневните си дейности, винаги ще запазите хладнокръвие. Под или извън душа.

Имунна система

Не е научно доказано дали студеният душ наистина може да бъде полезен за имунната ви система. Но може да има някои положителни краткосрочни ефекти! Ако вземете студен душ и правите някои дихателни упражнения, докато го правите, имунната ви система може да получи така необходимия тласък. Макар и за кратко. Друг положителен ефект от вземането на студен душ е, че тялото ви ще започне да произвежда повече адреналин и ендорфини поради студената вода. Това също ще даде на настроението ви така необходимия тласък. Особено през тъмните зимни дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Лекар: НЕ пропускайте закуската и вечерята

5 мита за плодовете и отслабването, в които трябва да спрете да вярвате

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Може ли да се ядат яйца с хляб на закуска

Зелен чай - помага ли за отслабване

Независимо от възрастта, това са най-добрите витамини за всяка жена

8 изпитани домашни средства при болки в коленете

Първият признак за рак на гърдата не винаги е бучка: Ето за какво трябва да следите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com