Шипката съдържа обезболяващо средство

68443
Шипката съдържа обезболяващо средство

Шипката има лечебно свойство. Именно с екстракт от шипка датски учени са създали препарата Gopo, който намалява болката при остеоартрит.

Заболяването значително ограничава движенията на човека. Gopo може да изпълни 90 на сто от поставената му задача. Таблетките са особено ефикасни, ако човекът страда от болки в ръцете.

От днес се лекуваме свободно в ЕС

От днес гражданите на европейските държави-членки на Европейския съюз ще може свободно да се лекуват в друга страна от Общността, пр...

Препаратът е направен на базата на извлечено от шипката съединение. За пръв път за Gopo се заговори преди повече от 20 години. Активното съединение се изолира от изсушена шипка с помощта на специален патентован метод. Съединението намалява тъпата болка, като успеваемостта е в 9 от всеки 10 случая.

Засега е изпитано само върху 30 доброволци. Изследването, извършено от университета на Копенхаген, позволява да се установи, че средството облекчава симптомите на остеоартрита за денонощие и хората с тази диагноза използват с една трета по-малко стандартни обезболяващи. Известно е, че в шипката има много витамин С и ликопин, мощни антиоксиданти, които намаляват нивото на холестерина и възпаленията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com