Тази ядка сваля холестерола и чисти черния дроб от токсини

30746
Тази ядка сваля холестерола и чисти черния дроб от токсини
Снимка: iStock

Всяка ядка има конкретни ползи за тялото, но една от тях помага за намаляване на нивото на лошия холестерол, като същевременно с това пречиства и укрепва черния дроб, сърцето и кръвоносните съдове.

Бадеми за сваляне на холестерола

Бадемите, за които говориха учени от Южна Австралия след експеримент, се считат за универсален за всички тези състояния. Те могат да помогнат при всички гореизброени проблеми.

Пийте този чай сутрин, за да свалите холестерола и да пречистите червата

Експерти от Университета на Южна Австралия изучават ядките от дълго време, надявайки се да намерят универсален продукт, който да отговори на желанията на хора, които мечтаят не само да отслабнат, но и да подобрят напълно здравето си, което е разклатено от излишък на лош холестерол, оплакват се от крехки кръвоносни съдове, сърдечни и чернодробни заболявания.

След поредица от научни експерименти те се спират на бадемите, които имат невероятен вкус и са пълни с хранителни вещества. След като успяват да съберат 140 доброволци на възраст от 25 до 65 години с явни признаци на наднормено тегло и затлъстяване, учените са ги разделили на два отбора.

В диетата на участниците от първата група влизат бадеми. Вторият екип от доброволци не е консумирал тези ядки в диетата си.

Преди да започнат 30-дневния опит, изследователите са анализирали здравословното състояние на всички участници в експеримента. Месец по-късно тестовете са били направени отново. Резултатите от тях потвърждават първоначалните хипотези на учените.

Учените стигат до извода, че бадемите имат положителен ефект върху сърдечно-съдовата система на доброволци, които са ги включвали редовно в диетата, като им помагат да отслабнат, да намалят нивото на лошия LDL холестерол в кръвта и да подобрят работата на сърцето и черния дроб.

Учените са на мнение, че подобни резултати не са случайни. Бадемите съдържат много здравословни фибри, протеини, богати са на витамини, минерали, ненаситени мазнини, включително омега-6 и малко количество омега-3, аминокиселини и антиоксиданти. Тези вещества имат положителен ефект върху процесите, протичащи в организма. Те ускоряват метаболизма, подобряват притока на кръв, прочистват тялото от токсини и намаляват холестеролните плаки, съобщава научното списание Obesity .

По-рано онлайн изданието Teacher's Newspaper съобщи за друг научен експеримент, свързан с бадемите. Той е проведен от учени от King's College London. Те установили, че бадемите подобряват състава на чревната микрофлора. Според тях само шепа ядки на ден ще промени микробиотата и ще подобри здравето.

Бадемовите ядки оказват положителен ефект върху състоянието на кожата, косата и ноктите. Консумацията им не само набавя полезни микроелементи, но и забавя стареенето на кожата.

Още: Лекар: При висок холестерол това е най-лошото нещо, което може да направите

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Билката, която се бере през май - тя пречиства бъбреците, черния дроб и кръвта

Отслабване без отказ от сладко - 5 начина, които работят

Най-честият признак за рак на дебелото черво

Инсулинова резистентност - води ли до диабет и как да я разпознаем

Тайната на дълголетието: 5 храни, които всеки столетник яде

Какво се случва с кръвното, ако цял ден стоите вкъщи

Ефективни домашни маски за напукани пети

Бира и диета? Дали е възможно?

Магнезий - как е правилно да се пие магнезий

Отслабване след 40 години - това е най-добрата напитка, която топи килограмите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com