Тези билки са изключително полезни за артрита на ръцете

3279
Тези билки са изключително полезни за артрита на ръцете
Снимка: iStock

Артритът, особено ревматоидният артрит, е сериозно заболяване, характеризиращо се с възпаление на ставите, което може да засегне ръцете и други части на тялото. Този тип артрит предизвиква болезнени и отпуснати стави, понякога дори води до деформации. В този контекст, откриването на естествени методи за облекчаване на симптомите става от решаващо значение.

Причини за артрит

Артритът може да бъде предизвикан от различни причини, включително инфекции, метаболитни нарушения и неизправности в имунната система. Този комплекс от фактори води до възпаление, болка и дори увреждане на ставите.

Лекар разказа по какво се познава, че страдате от ревматоидният артрит

Кой може да бъде засегнат от артрит?

Артритът не прави изключение - той засяга както възрастни, така и млади хора. Според статистиката всеки стотен човек страда от този вид заболяване. С ограничения в движението, болка и възможни последствия като бъбречна недостатъчност и увреждане, артритът може сериозно да ограничи качеството на живот.

Лечение с билки за артрит на ръцете

Основната цел при лечението на артрита е намаляване на болката и спиране на увреждането на ставите. Комбинирането на конвенционални методи с приложението на билки може да предложи добри резултати. В следващите редове ще разгледаме някои от най-ефективните билки за артрит на ръцете.

артрит

Ливадско синьоглавче или таблетки

Тази билка е известна със своите благоприятни свойства при артрит. Приготвя се отвара, като се добавя една чаена лъжичка от билката в чаша вода и се вари 15 минути. Тази отвара се пие 3 пъти на ден.

Джинджифил

Джинджифилът е известен с анти-възпалителните си свойства и влиянието върху клетъчното ниво. Този корен се използва често за лечение на артрит. Масаж с джинджифилово масло и вътрешен прием чрез чай са два ефективни начина за приложение.

Куркума

Куркумата, съдържаща антиоксиданти с противовъзпалителни свойства, също е подходяща в борбата с артрита. Консумацията на чаша топло мляко с куркума преди лягане може да помогне за облекчаване на симптомите.

Учени: Едва ли предполагате, че тези симптоми издават артрит

Зелен чай

Зеленият чай е богат на антиоксиданти, които подпомагат имунната система на организма. Поне 2-3 чаши зелен чай на ден с добавка от лимон и мед могат да допринесат за подобряване на състоянието на артритни стави.

Коприва

Копривата е известна с противовъзпалителните си свойства и съдържанието на минерали като калий, калций и магнезий. Чай от коприва, приготвен от сушени листа, може да бъде полезен при артрит.

Котешки нокът

Котешкият нокът съдържа антиоксиданти, които намаляват възпалението и болката. Капсули от котешки нокът са препоръчителни за ежедневно приемане.

Как да разпознаем ревматоидния артрит

Комбиниране на билки

Комбинирането на няколко билки може да усили ефекта им. Предварителна консултация с лекар е важна преди започване на фитотерапия.

Билките за артрит на ръцете могат да бъдат полезни, но винаги е важно да се консултирате с лекар преди започване на нов метод на лечение. Пътят към облекчаване на симптомите на артрита може да бъде индивидуален и в някои случаи, комбинацията от билкови терапии и конвенционални методи може да бъде най-ефективна.

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист за противопоказания и странични ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първите признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com