Топ фризьор каза голямата грешка, която ВСИЧКИ жени допускат с балсама

3902
Топ фризьор каза голямата грешка, която ВСИЧКИ жени допускат с балсама
Снимка: iStock

Прилично количество шампоан, последван от струя балсам и от време на време: маска за коса. За много хора това е общият им подход към грижата за косата. Все пак има някои неща, които е по-добре да избягвате, според фризьорите. Според тях много хора ще направят тези пет грешки, докато балсамират косата си.

1. Нанасяне на балсам в корените

Най-основната грешка, която сме склонни да правим, е да нанасяме балсам в корените на косата. Докато шампоанът поддържа скалпа ви здрав, балсамът е предназначен да се грижи за дължината на косата ви. „Като миете косата си с шампоан, вие почиствате кожата на скалпа си и премахвате масла и остатъци от продукти за прическа“, казва коафьорът на знаменитости Мишел Кливланд. „Ако трябваше да сложите балсам върху скалпа си, само щяхте да въведете отново тези масла в кожата си“, обяснява тя пред Well+Good. И разбира се, това е обратното на това, което се опитвате да направите. „Това води до плоска и по-малко обемна коса.“ Ето защо трябва да избягвате нанасянето на балсам върху скалпа.

2. Прилагането му по грешен начин

Не е важно само къде нанасяте балсама си, но и как го нанасяте. „Повечето хора просто ще вземат една капка от нещата и ще ги приложат неволно. Това е не-не, защото е важно да го нанесете равномерно върху частите от косата си, където е най-заплетена, най-увредена и най-стресирана“, казва Трей Гилън, артистичен директор на марката за грижа за косата Sachajuan. Правилното нанасяне е най-лесно чрез нанасяне на малки парченца балсам върху краищата на косата. След това използвайте гребен с широки зъби или пръстите си, за да изчеткате балсама през останалата част от косата си и да премахнете всички останали заплитания. Оставете балсама да престои няколко минути, преди да го изплакнете с хладка вода.

Този симтом показва, че сте прекарали тих инфаркт

3. Не позволява да се абсорбира правилно

Измиването на косата може да бъде въпрос на нула време за един човек, докато някой друг може да отдели повече от 20 минути за целия процес. Ако принадлежите към тази първа категория, може би правите грешката да не позволите балсамът ви да се абсорбира от косата ви. Както бе споменато на предишната страница, най-добрата практика е да оставите продукта да престои поне няколко минути преди изплакване. Освен това ще забележите огромна разлика, ако от време на време използвате маска за коса.

4. Използване на твърде много или твърде малко

Един човек може да изстиска половината съдържание на бутилката с балсам, докато друг може да използва количество с размер на грахово зърно. „Ако косата ви е тежка след измиване и изсушаване, значи сте използвали твърде много. Ако все още се чувства сух и груб, не сте използвали достатъчно“, обяснява Кливланд. „Най-добрият начин да намерите сумата, която работи за вас, е да започнете с две суми с размер на монета. Внимателно срешете това през косата си с пръсти. Ако гребенът или пръстите ви лесно минават през косата ви, значи сте използвали правилното количество продукт. Ако все още имате проблеми, просто добавете още едно петно. Освен това няма да се налага да използвате балсам всеки път, когато миете косата си! Хората с тънка и гладка коса може да пропускат балсама от време на време.

5. Използване на грешен продукт

Когато търсите балсами, разполагате с множество възможности. Балсам за суха коса, още един балсам за къдрици и още един балсам за боядисани коси. Но кой да избера? „Силиконите и диметиконите обикновено се използват в по-евтините балсами, тъй като придават вид на мека и здрава коса, като я правят да изглежда блестяща. Но тези съставки са много изкуствени и изобщо не са здравословни за вашата коса”, предупреждава Кливланд. Вместо това потърсете продукти, съдържащи естествени масла, като жожоба, кокос или орган. И имайте предвид: ако установите, че косата ви изтънява (по-малко), твърде много от тези масла може да утежнят косата и да създадат матов и мазен вид, така че се уверете, че не ги използвате в излишък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Инсулинова резистентност - води ли до диабет и как да я разпознаем

Тайната на дълголетието: 5 храни, които всеки столетник яде

Какво се случва с кръвното, ако цял ден стоите вкъщи

Ефективни домашни маски за напукани пети

Бира и диета? Дали е възможно?

Магнезий - как е правилно да се пие магнезий

Отслабване след 40 години - това е най-добрата напитка, която топи килограмите

Билката, която чисти черния дроб, сваля кръвното и холестерола

Какво да ядем за здрава щитовидна жлеза?

Учени: Само 1 лъжица от това на ден намалява риска от деменция

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com