X
 
 

Топ специалист по репродуктивни проблеми представя у нас иновациите в инвитро процедурите

2552 0
Топ специалист по репродуктивни проблеми представя у нас иновациите в инвитро процедурите
Снимка: Медикъл Караджъ
На 03 и 04 май 2019 г. в България ще гостува доц. Сабри Джавкайтар – един от топ специалистите на Здравна група „Бахчеджи“ (Bahçeci), известна с високата си успеваемост при инвитро процедури. Освен опита и авторитета на една от водещите клиники за инвитро оплождане в света, доц. Джавкайтар ще предостави на българските пациенти и информация за два съвсем нови теста, които повишават допълнително успеваемостта на инвитро процедурите, особено при двойки с повтарящи се неуспешни опити и спонтанни аборти. Те се прилагат в клиника „Бахчеджи“ отскоро и за първи път в Турция.

Доц. Сабри Джавкайтар ще консултира безплатно двойки с репродуктивни проблеми в София по покана на управителя на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ - Звезделина Лютфи. Гостуването на доц. Джавкайтар ще се проведе в рамките на инициативата ни да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината.

Нова ера в инвитро оплождането – тестовете EMMA и ALICE

Доскоро маточната среда се смяташе за напълно стерилна, но се установи, че в нея има микроорганизми. Някои от тях са полезни и позволяват да настъпи бременност, както и тя да продължи по здравословен начин. В матката има наличие на микроби, които наричаме лактобацили и които улесняват формирането и поддържането на бременността.

• С теста ЕММА се изследва стойността на лактобацилите и ако те са достигнали необходимото ниво, се преминава към извършване на ембриотрансфер, с цел повишаване шанса за бременност.

• Тестът ALICE, от своя страна, изследва стойността на вредните микроорганизми в маточната среда, с цел установяване на хроничен ендометрит или болест в матката, на които се дължи образуването на микробите. Около 25% от пациентите с повтарящи се неуспешни IVF опити имат хроничен проблем с ендометриума. Тестът ALICE се използва именно за откриване и лечение на този хроничен ендометрит. При наличие на проблем се провежда лечение, след което процентът на успеваемост за забременяване при тези пациенти се увеличава значително.

По едно бебе на всеки 2.5 часа

Здравна група „Бахчеджи“ обединява 12 клиники в 7 държави и е основана от един от пионерите на инвитро оплождането в Турция – проф. д-р Мустафа Бахчеджи. Всяка от клиниките отбелязва успех при репродуктивните процедури над средното за Европа, като постига впечатляващи резултати дори и при тежките случаи на безплодие. Работещите в „Бахчеджи“ над 400 специалисти обичат да казват, че са част от най-голямото семейство в Турция с над 50 000 бебета, в което на всеки 2 часа и половина се ражда един нов живот. За това допринася и бързото въвеждане на най-иновативните методи в тази скоростно развиваща се сфера, които позволяват все по-висока успеваемост дори и при двойки, за които до скоро се смяташе, че нямат шанс за бебе. За това допринасят генетичният скрининг, комплексният хромозомен скрининг, измерването на ендометриалната възприемчивост ERA и новите решения за увеличаване на вероятността за забременяване (MicroFilter-Fertile Ultimate, MitoScore и изображения на забавен кадър).

Повече за Здравна група „Бахчеджи“, може да прочетете тук: https://www.medikara.bg/kplus_page/bahceci-health-group

Всички български двойки, които се интересуват от инвитро оплождане в Турция, могат да се консултират безплатно с доц. д-р Сабри Джавкайтар на 03 и 04 май 2019г., като си запишат предварително час на телефоните на здравен информационен център Медикъл Караджъ: 0879 977 401 или 0879 977 402.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители