Това е най-полезната супа за сърцето, с нея то ще работи като часовник

70251
Това е най-полезната супа за сърцето, с нея то ще работи като часовник
Снимка: istockphoto.com

Консумацията на една супа е изключително полезна за сърцето. Ползите от пилешкия бульон за сърдечно-съдовата система са огромни и не могат да бъдат надценени. Факт е, че пилешкият бульон е източник на минерали, включително калий, калций и магнезий, които играят ключова роля за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.

Калцият е отговорен за намаляване на напрежението на сърдечния мускул, а магнезият е отговорен за релаксацията му. Това означава, че благодарение на тези 2 минерала кръвта ще тече по-бързо.

Консумацията на тази супа е полезна и защото съдържа и много колаген. Този елемент поддържа еластичността на кръвоносните съдове и укрепва стените им.

Ендокринолог: Яжте тази супа за бързо отслабване

За да получите максимална полза за сърдечните съдове и кръвоносните съдове от пилешкия бульон, препоръчително е да го приготвяте от бяло месо и кости, но без кожа. Порция от около 100 мл на ден ще бъде достатъчна.

Други ползи от пилешката супа

Тя съдейства за прочистване на дихателните пътища. Пилешкият бульон може да бъде полезен при лечението на бронхит, астма, пневмония, а също така има благоприятен ефект върху здравето на пушачите.

Неговата консумация помага за поддържане на младостта и красотата. Богатият витаминен и минерален комплекс, с който може да се похвали естественият бульон на базата на пилешко месо, може значително да подобри състоянието на кожата, косата и ноктите поради колагена в състава си.

Също така консумацията му съдейства за облекчаване на махмурлука. Супата, наситена с мазнини и протеини, стимулира стомашно-чревния тракт и позволява на тялото бързо да се отърве от продуктите на разграждане на алкохола, помага за попълване на липсата на течности, тъй като алкохолът често причинява дехидратация.

Друго полезно свойство на коментираната храна е нейният положителен ефект върху подхранване на костната тъкан. Минералите в пилешкото месо (фосфор, калций и др.) са особено важни за здравословното функциониране на ставите и мускулите. Те са отговорни за здравината на зъбите и ноктите.

В състава на пилешката супа влиза освен бульон и картофи.

„Те са богати на калий, който помага за понижаване на кръвното налягане“, казва диетологът Авни Каул пред Health Shots. Калият е един от най-важните минерали, необходими за сърдечната функция.

Д-р Каул казва още: „Картофите също са пълни с разтворими фибри, за които е доказано, че помагат за намаляване на риска от сърдечни заболявания.“

„Картофите също така съдържат хранителни вещества, които помагат за понижаване на кръвното налягане и укрепват сърдечно-съдовото здраве, включително магнезий, ниацин, витамин С и витамин В6“, допълва експертът.

Още: Лекар разкри защо веднъж в годината яде по 1 седмица тази супа

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист относно противопоказанията и страничните ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първи признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Магнезий - как е правилно да се пие магнезий

Отслабване след 40 години - това е най-добрата напитка, която топи килограмите

Билката, която чисти черния дроб, сваля кръвното и холестерола

Какво да ядем за здрава щитовидна жлеза?

Учени: Само 1 лъжица от тов на ден намалява риска от деменция

Коприва с мляко. Високото кръвно ще си отиде с тези велики рецепти

Учени: Кърлежите атакуват хората с тази кръвна група

По колко магнезий трябва да се пие на ден?

Трябва ли да се пият витамини през лятото?

Знаете ли по каква причина магнитните бури са напаст за организма? Да излезем от кошмара - ето скъпоценни съвети

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com