Това са най-вредните части на агнето - лекари разкриха защо не трябва да се ядат

22588
Това са най-вредните части на агнето - лекари разкриха защо не трябва да се ядат
Снимка: iStock

Най-опасната част от агнешкото месо или всеки друг вид месо е възможността за заразяване с вредни бактерии, като салмонела или ешерихия коли. Тези бактерии могат да причинят хранително отравяне, ако месото не се обработва, готви или съхранява правилно.

За да се намали рискът от бактериално замърсяване, е важно да се спазват правилните практики за безопасност на храните при обработка и готвене на агнешко месо. Това включва често миене на ръцете и повърхностите, отделяне на сурово и сготвено месо, готвене на агнешко месо до подходяща вътрешна температура и съхраняването му при подходяща температура.

 

Също така е важно да сте наясно с възможността за заразяване при клането и преработката на агнешко, както и при транспортирането и съхранението на месото. Поради тази причина е важно да купувате агнешко месо от реномирани източници, които следват строги стандарти за безопасност на храните.

Лекар: За да се спасите от тромб на крака и да имате здраво сърце - яжте това всеки ден

Има обаче някои потенциални рискове за здравето, свързани с консумацията на агнешко месо. Едно от основните опасения е съдържанието на наситени мазнини в агнешкото, което може да допринесе за сърдечни заболявания и други здравословни проблеми, ако се консумира в излишък. Затова се препоръчва да избирате постни агнешки парчета и да ограничите общото количество червено месо в диетата си. 

Друг потенциален риск за здравето, свързан с агнешкото месо, е използването на антибиотици и хормони в производствения процес. Някои фермери могат да използват антибиотици за предотвратяване и лечение на инфекции при животните си, което може да допринесе за развитието на устойчиви на антибиотици бактерии. Хормоните също могат да се използват за насърчаване на растежа и увеличаване на добива на месо, което може да има отрицателни последици за здравето както на животните, така и на хората, които ги консумират.

За да намалите потенциалните рискове за здравето, свързани с агнешкото месо, е важно да изберете висококачествено, хранено с трева и органично агнешко месо, когато е възможно. Освен това е важно да обработвате и приготвяте правилно агнешкото месо, за да избегнете риска от болести, причинени от храната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли да се ядат череши при диабет?

Осем естествени средства за намаляване на мазнините в кръвта

Какви здравословни проблеми показва силният косопад?

Вместо вода: 3 напитки, които да пиете преди закуска

Защо ТРЯБВА да ядете яйца на закуска - 6 добри причини

Кой НЕ трябва да яде ягоди?

Тази пролетна билка сваля кръвната захар

Хлябът НЯМА да вдигне кръвната захар, ако го ядете така

Този сутрешен симптом издава диабет или болна щитовидна жлеза

Как е правилно да се пие кафе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com