Три начина да вкарате ароматните масла в живота си

1628
Три начина да вкарате ароматните масла в живота си
Снимка: Pixabay.com

Искате да опитате етерични масла под някаква форма (не за ядене, разбира се), но не сте сигурни как да го направите? Ето три идеи, с които да започнете: 

1. Добавете етерични масла към соли и ексфолианти.

Какво са етеричните масла и как да ги използваме

Без да преувеличавам ще кажа, че едно от най-хубавите неща, които съм правила за себе си беше да се науча как да използвам ...

Солта и ексфолиантите са прекрасни за стимулиращ детокс. Това абразивно действие на соли и ексфолианти стимулира и ексфолира кожата и подобрява циркулацията както във физическото, така и в енергийното тяло. Скрабовете и ръчната манипулация на мускулите активират лимфния поток и елиминирането на токсините от тялото. Естествената захар и соли са по-абразивни, но могат да бъдат фино смлени и все пак да предлагат полезна стимулация. Солите съдържат минерали, а солта е с високо съдържание на магнезий. Ексфолиантите на растителна основа като фино смлени ядки или плодови ядки добавят малко естествено абразивно действие, както и подхранване. Естествените глини извличат токсини изпод кожата. Много глини съдържат и минерали, които помагат за подмладяване на кожата и подхранване на тялото. Естествените глини са мек, успокояващ начин за детоксикация на кожата. За да подобрите детоксикацията, добавете само няколко капки (не повече от 10 капки) етерични масла към една унция соли, ексфолианти или глини. Не забравяйте да изберете етерични масла, които са подходящи за приложението, и използвайте правилното разреждане. Кожата на лицето и остарялата кожа са по-чувствителни и реактивни от кожата на тялото, така че започнете с по-малко. Тези, извлечени от цитрусови плодове (напр. Лимон, грейпфрут и мандарина), могат да причинят дразнене на кожата, но обикновено са фини, когато се разреждат и нанасят върху кожата под формата на скраб.

2. Опитайте детоксикиращ масаж.

Масажът е чудесен начин да активирате мускулите и лимфата и да стимулирате циркулацията и елиминирането на токсините през лимфата. Добавете етерични масла към масажа, като използвате по-малко от 10 капки на унция, но могат да се използват до 12 до 15.

3. Сухо четкане.

Ароматерапията е опасна за сърцето

Набиращата все по-голяма популярност ароматерапия може да е много вредна за сърцето, показва ново проучване, проведено в Тайван. Терап...

Въпреки че, технически не е приложение за детоксикация на ароматерапия, сухото четкане може да се комбинира с детоксикация за ароматерапия, за да се подобри процесът на детоксикация. Сухото четкане движи енергията и стимулира циркулацията и лимфата, премахвайки токсините в процеса. Това не изисква масла или ароматни етерични масла. Както подсказва името, не се използват масла, кремове, вода или други вещества. Вместо това се използва твърда, но мека четка за поглаждане на кожата по специфичен начин: Дълги повърхностни удари към сърцето за дълги области на тялото, като ръцете и краката, и кръгови удари за стави и стомах. Сухото четкане може да бъде последвано от масаж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Какви промени настъпват в кръвоносната система през пролетта и как ни се отразяват те

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com