Трихолог: Тази маска е най-лесният начин да спрете косопада

3755
Трихолог: Тази маска е най-лесният начин да спрете косопада
Снимка: iStock

При смяната на сезоните през есента и пролетта много жени се оплават от косопад. Обикновено човек губи 50-100 косъма всеки ден и това не  проблем при условие, че на мястото на изгубените косми израстват нови. Въпреки това, всяка трета жена в даден момент се сблъсква с проблема със силна загуба на коса. Руският трихолог Лариса Бородкина споделя една ефективна и лесна за приготвяне маска, която помага да се справите с проблема.

Най-ефективната домашна маска против косопад

За нормализиране баланса на скалпа има много козметични и народни средства. Основното условие е човек да няма индивидуална непоносимост към компонентите, включени в маската.

Лекар: Това е най-полезният плод при косопад

Една от най-популярните рецепти включва ампула витамин В12, грам витамин С, две супени лъжици рициново (или репейно) масло, балсам за коса и течен мед. Всички съставки се смесват и сместа се нанася в корените и след това по цялата дължина на косата. Отгоре се поставя водоустойчива шапка и се покрива с кърпа за постигане на сауна ефект. Оставете за час, след което изплакнете с топла вода. Правете го всяка седмица

Причини за косопада

“Поглеждайки косата, можете да определите общото състояние на човек и наличието на някои хронични заболявания. Факт е, че косата е един от най-очевидните показатели за здравето. Ако има проблеми с кръвоснабдяването, тогава космения фоликул е сред първите, които получават по-малко хранителни вещества и не могат да функционират нормално. Дефицитът на витамини също незабавно се отразява на състоянието на косата, като я прави безжизнена и чуплива. Но ако човек няма заболявания, които провокират проблеми с косата, тогава в повечето случаи проблемите могат да бъдат отстранени с помощта на прости манипулации - витаминни маски", коментира трихологът Лариса Бородкина.

“Проучванията показват, че всички неизправности в организма са свързани с липса или неправилно усвояване на витамини. Това се отнася за стреса и заболяванията, свързани с възрастта”, коментира още експертът.

„Стресът повишава нивата на мъжките полови хормони андрогени, което може да е свързано със загуба на коса. Освен това заради стреса хората променят хранителните си навици, а това се отразява и на косата”, обяснява трихологът.

Експертът посочва храненето като важен начин за контролиране на стреса, а именно поддържането на баланса на цинк и магнезий в тялото. Цинкът се съдържа в стридите и червеното месо, магнезият в пълнозърнестите храни, тъмните зеленчуци и бобовите растения.

Лекар: Тези 2 напитки борят косопада и карат косата да расте като луда

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Тази евтина напитка пречиства кръвта от високата захар

Това е най-важният витамин за диабетиците

Сирене за отслабване - как е правилно да се яде

Симптомите, които показват проблеми с жлъчката

Как изтощителните тренировки и претренирането влияят на имунитета?

Това кафе вдига холестерола

Хлорофил в организма: Какво трябва да знаем и за какво да внимаваме

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com