Учени: Тези 2 съставки премахват килограми токсини от червата

90730
Учени: Тези 2 съставки премахват килограми токсини от червата
Снимка: iStock/Guliver

Напитка, приготвена у дома само с две натурални съставки, ще пречисти червата ви от всички токсини. На практика този метод е не само безвреден - той не просто прочиства тялото, но му помага да филтрира лошите отпадъци и да поддържа добър бактериален баланс в храносмилателната система.

2 съставки, които пречистват червата от всички токсини

Напоследък нефилтрираният ябълков оцет стана много популярен сред здравните специалисти и изследователската общност, както и сред тези, които търсят естествени решения на здравословни проблеми. Този евтин метод има много положителни свойства за здравето на целия организъм и в частност на дебелото черво.

„Майката“ на ябълковия оцет съдържа ацетобактерии, които в комбинация с кислород подпомагат ферментацията на ябълковия оцет. Това са полезни бактерии, които разграждат храната в червата ни. Ябълковият оцет също може да помогне за понижаване на нивата на кръвната захар след хранене, както и за сваляне на кръвното налягане.

Тези 7 симптома издават, че лимфата ви е задръстена с токсини

Тази рецепта за прочистване на дебелото черво е много проста. Ще ви трябват само две съставки - това е непастьоризиран ябълков оцет с "майката" (това са частиците, които се виждат на дъното на бутилката) и малко натурален мед. Преди да приготвите лека, разклатете бутилката с ябълков оцет. Към 200 мл топла вода добавете 2 супени лъжици ябълков оцет и 2 супени лъжици натурален мед.

Разбъркайте добре тази смес, докато медът се разтвори. Можете да пиете тази напитка в началото на деня или по всяко време, когато почувствате тежест в корема.

Доказани ползи за здравето от този лек

Изследователи в списание Food Science споделят, че полезните свойства на оцета се дължат на следните вещества - оцетна киселина, галова киселина, катехин, ефикатехин, хлорогенова киселина, кафеена киселина, р-кумарова киселина и ферулинова киселина. Благодарение на тях той е отличен антиоксидант и антимикробен агент. Помага в борбата с диабета, високото кръвно, холестерола, излишните килограми и злокачествените тумори.

Лекар: Тези симптоми издават, че токсините от черния дроб са засегнали мозъка

По-специално по отношение на рака на дебелото черво, едно японско проучване установява, че оризовият винен оцет намалява рака на дебелото черво при плъхове. Установено е, че оцетът може да убива различни видове ракови клетки, включително рак на белите дробове, гърдата, пикочния мехур и простатата.

„Натуралният мед има много ползи за нашето здраве, помага за бързото премахване на токсините и прочистването на дебелото черво. Медът може също да намали риска от рак на дебелото черво, според скорошно изследване в Journal of Biomedicine and Biotechnology. Медът съдържа евгенол, А-фенолно съединение, за което е доказано, че има противоракови свойства. Чрез експериментиране с концентрации на евгенол учените успяха да намалят разпространението на рак на дебелото черво с почти 40%.

Активните съединения в натуралния мед помагат за унищожаването на раковите клетки в тялото, което е чудесна причина да го използвате за безопасно прочистване на дебелото черво. Пробиотици в меда помагат за възстановяване на здравите бактерии в храносмилателната система. 

Домашната напитка, която пречиства тялото от токсини и предпазва от диабет

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да се използва за самолечение!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Лекар: Дори най-мазното месо няма да вдигне холестерола, ако го ядете с това

3 здравословни навика, които са пагубни за черния дроб

Колко яйца може да изядете наведнъж - съвет от лекар

Какво може да ядете на Великден, ако имате диабет

Лекар: Направете това, за да НЕ напълнеете след празниците

Колко мазнини трябва да ядете, за да отслабнете

Лекар: НЕ пропускайте закуската и вечерята

5 мита за плодовете и отслабването, в които трябва да спрете да вярвате

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com