X
 
 

Уникално прост метод за сваляне на кръвното

274473 0
Уникално прост метод за сваляне на кръвното
Снимка: Sendo
Учени от American Heart Institute доказаха чрез изследване, че дори леките промени в начина на живот могат значително да облекчат състоянието на пациентите с високо кръвно налягане. А резултати се забелязват още в първите седмици.

В изследването са участвали три групи мъже и жени на възраст между 40 и 80 години. Всички те са имали наднормено тегло и високо кръвно налягане - над 130/80.

Защо 120/80 се счита за нормално кръвно налягане?

Един от най-разпространените проблеми с напредването на годините е повишеното кръвно налягане. Причините са различни – заседналия...

Учените разделили хората по групи на случаен принцип и разработили специални правила за живот за всяка група, пише zdrave.to.

Първата група е била подложена на диета, в която била намалена солта, сладките и червеното месо. Освен това тя започнала да спортува 3 пъти седмично.

Втората група се придържала към здравословно хранене, но не спортувала, а третата продължила да води обичайния си начин на живот.

Всички участници в експеримента спрели да приемат лекарства за кръвно.

Сок от две прости съставки сваля кръвното за минути

Когато става въпрос за нашето здраве, всяко природно, алтернативно лечение, което има някаква научна основа за лечение на предварително...

Резултатите от изследването показват, че пациентите от първа група са отслабнали и са понижили кръвното си налягане. След експеримента само 15% от участниците в първата група са започнали отново да приемат медикаменти.

При другите две групи не се усетили значителни положителни промени.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 2 потребители