Високо кръвно налягане: Опитайте тези домашни средства

4138
Високо кръвно налягане: Опитайте тези домашни средства
Снимка: iStock

Сърдечни заболявания, инсулт, деменция и бъбречна недостатъчност са само част от вредните ефекти на високото кръвно налягане върху организма, които можете да предотвратите, като поддържате нивата си стабилни и ниски. Тези домашни средства за контролиране на високото кръвно налягане могат да помогнат да се гарантира, че остава в нормалните граници - или да се върне надолу, ако вече се е увеличило.

Още: 6 съвета за облекчаване на крампи

Домашни средства за понижаване на кръвното налягане

Ликопенът може да понижи кръвното налягане

Пигментът, който придава пурпурния оттенък на домати, диня, червени чушки, лилаво зеле и розов и червен грейпфрут, също е мощен антиоксидант, който може да доведе до спадане на кръвното ви налягане, ако ядете по-големи количества от някоя от тези храни ежедневно.

Забележка: Тъй като ликопенът се освобождава от растителните клетки по време на термична обработка, изборът на храни като доматен сос, доматена супа или печени червени чушки може да ускори усвояването му от организма.

Топлите бани засилват притока на кръв

Потапянето в блажено топла, успокояваща напрежението вана за 20 минути кара тялото ви да отключи прилив на азотен оксид, молекула, която отпуска кръвоносните съдове, подобрявайки кръвния поток достатъчно, за да понижи безопасно кръвното ви налягане до три часа, твърдят канадски изследователи.

Ечемикът и бобът могат да „отрежат 10 точки“

Добавете две чаши ечемик и две чаши боб към седмичната си диета и вашето кръвно налягане може да достигне оптимални граници (120/80 или по-малко) в рамките на три месеца. И двете храни са чудесни източници на фибри, които блокират усвояването на захарта, предотвратявайки скоковете на кръвната захар, които повишават кръвното налягане.

Доказателството: В проучване е установено, че при 77 процента от жените, които ядат ечемик и боб всяка седмица, е регистриран спад на кръвното налягане с 10 пункта.

Дяволска уста може да спре стреса

Чувствате се изтощени? Обогатяването на диетата ви с 400 мг. до 800 мг. дяволска уста, билка от семейството на ментата, може да понижи кръвното ви налягане в рамките на 28 дни чрез намаляване на производството на хормони на стреса. Колкото по-малко хормони на стреса във вашия организъм, толкова по-лесно е за вашите кръвоносни съдове да останат отворени и за вашето сърце да функционира правилно.

Важно: Винаги се консултирайте с лекар, преди да започнете нова добавка.

Пилешките бедра помагат за блокиране на подуването

Още: Ето как да намалите захарта за 10 дни

Те съдържат 10 пъти повече таурин (есенциална аминокиселина), плюс два пъти повече цинк от пилешките гърди, и това е ключово. Увеличаването на приема на двете съединения намалява задържането на течности, което може да окаже натиск върху сърцето и кръвоносните съдове. Колко добре работи този трик? Самото ядене на пилешки бутчета два или три пъти седмично може да намали кръвното ви налягане с пет пункта за един месец, показват изследвания.

Комбинирайте няколко или изберете само един от тези методи, за да намалите нивата на кръвното си налягане. Това ще ви донесе спокойствие и свобода, да извършвате ежедневните си дейности и да се радвате на живота.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте с лекар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com