За бързо отслабване: Яжте тези 2 ядки сутрин

71088
За бързо отслабване: Яжте тези 2 ядки сутрин
Снимка: iStock/Guliver

Закуската сериозно влияе върху цялостното здраве, включително теглото и за постигане на бързо и здравословно отслабване, тя трябва да включва определени храни. Има много полезни продукти, които помагат да се поддържа хармония. Един от най-добрите варианти са ядките, които могат да се добавят към овесени ядки, кисело мляко или да се консумират самостоятелно. Диетологът Мери Сабат препоръчва на желаещите да отслабнат сутрин да консумират бадеми и орехи.

Бадеми и орехи сутрин за бързо отслабване

Бадемите са не само вкусни, но и богати на много хранителни вещества, от които тялото се нуждае, за да функционира правилно, включително здравословни мазнини.

„Те са източник на мононенаситени мазнини, които са свързани с намален риск от сърдечни заболявания и подобрено управление на теглото“, обяснява диетологът д-р Сабат.

Тази ядка също е богата на протеини, фибри, витамин Е, магнезий и други полезни вещества. Яденето на бадеми сутрин ще ви помогне да сте енергични и да контролирате глада си през целия ден.

Ендокринолог: Тези 7 неща забавят метаболизма и пречат на отслабването

Бадемите подобряват паметта, но са необходими повече изследвания, за да се потвърди това, споделя още експертът. Те съдържат витамин В, цинк, желязо, никотинова киселина, рибофлавин и витамин Е. Всички тези вещества ще придадат на косата ви сила и блясък, а кожата ви ще засияе.

Орехите съдържат омега-3 мастни киселини, които са от съществено значение за здравето на сърцето и намаляват възпалението. Подобно на бадемите, те също са с високо съдържание на протеини и фибри, което ги прави чудесен вариант за закуска.

Редовната им консумация подобрява работата на сърдечно-съдовата система, възстановява метаболитните процеси, нормализира протеиново-мастния метаболизъм и допринася за общото укрепване на имунната система. Орехите са особено полезни за организма през зимата, когато рискът от заразяване с вирусни инфекции и настинки се увеличава.

Веществата, които влизат в състава им, могат да подобрят функционирането на хемопоетичните органи, да нормализират нивото на глюкозата в кръвта, да укрепят стените на кръвоносните съдове и да предотвратят появата на холестерол и склеротични плаки.

Орехът е отличен антиоксидант, така че може да бъде ефективно профилактично средство за предотвратяване на рак. Консумацията му оказва положителен ефект върху състоянието на пикочно-половата система и храносмилателния тракт. Протеинът на този продукт помага за възстановяване на естествената чревна микрофлора, облекчава запек и дисбактериоза.

Ползите от орехите се крият не само във вътрешността им, но и в другите "съставни" части - черупката, преградите, обвивката и дори листата. Те могат да се използват за приготвяне на лечебни отвари и тинктури. 

Още: 5 напитки за отслабване, които са по-ефективни от всяка диета

Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Чао на високото кръвно - тези супер трикове вършат чудеса

Лекар: Тези храни водят до диабет дори и ако не ядете захар

Може ли да се яде козунак при диабет?

Магнитните бури ви влиият неприятно? Открийте тук дали сте метеозависими - веднага ще ви стане ясно

Лекар: Дори най-мазното месо няма да вдигне холестерола, ако го ядете с това

3 здравословни навика, които са пагубни за черния дроб

Колко яйца може да изядете наведнъж - съвет от лекар

Какво може да ядете на Великден, ако имате диабет

Лекар: Направете това, за да НЕ напълнеете след празниците

Колко мазнини трябва да ядете, за да отслабнете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com