Защо да ядем шоколад на закуска?

11128
Защо да ядем шоколад на закуска?
Снимка: iStock/Guliver

Шоколадът е любимо лакомство за всички възрасти, което дава енергия, повишава настроението и подобрява паметта. Притеснените за фигурата си, ограничават консумацията му, тъй като е висококалоричен. Така те пропускат да се насладят на нежния му вкус и на ползата за здравето и самочувствието, за които допринася. Изберете шоколад с високо съдържание на какао и го включете в ежедневното си меню в малки количества на закуска. Ето защо:

1. Шоколадът дава енергия

Ето как да си приготвите невероятно вкусно, шоколадово фондю

Когато решавате менюто за всяко събитие, отчитането на вкусовите предпочитания на вашите гости е от решаващо значение. Именно поради та...

Вкусното лакомство ви зарежда с енергия, необходима ви за деня. Консумацията му на закуска е най-сигурният начин калориите от него да бъдат изразходвани през деня, а не да се натрупат като мазнини и да доведат до заобляне на фигурата. Най-безопасна за фигурата е консумацията на няколко парченца шоколад сутрин.

2. Шоколадът подобрява паметта и мисловните процеси

Консумацията на няколко кутийки шоколад с високо съдържание на какао – така наречения черен шоколад – ще подобри паметта и когнитивните функции, ще ви помогне да вършите по-качествено, по-съсредоточено и по-ползотворно служебните си задължения на работното място. Това се дължи на високото съдържание на магнезий и на флаванолите в какаовите зърна.

3. Шоколадът потиска глада

Консумацията на шоколадово блокче вместо традиционната закуска ще ви държи сити през целия ден, с което ще ограничи приема на калории и ще подпомогне отслабването. Важно е да не е голямо количество и да не е десерт към закуската ви, а неин заместител.

5 храни, които могат да ви направят по-умни

Човешката нервна система е в пряка зависимост от това какво яде човек. Оказва се, че има храни, които оказват положително въздействие н...

4. Шоколадът ви кара да се усмихвате и ви прави по-добър човек

Консумацията стимулира производството на ендорфини, помага да гледаме на света с розови очила, да бъдем по-търпими, по-разбиращи, по-толерантни, по-мили, по-щастливи. Това помага подобряването на взаимоотношенията с колегите и началството, със  семейството, с приятели и с клиенти. Щастливият човек най-често е добър, а широката усмивка е най-добрата визитна картичка в офиса.

5. Шоколадът ви събужда

Сладкото лакомство съдържа кофеин, с който пробужда ума и тялото ви рано сутрин така, както го прави чашата с ароматно кафе. Съчетани заедно, шоколадът и кафето са истинско събуждане за един прекрасен старт на деня.

6. Шоколадът ви прави по-здрави

Домашният шоколад, който ще ви плени – готов за 10 минути

И сами знаете, че домашната храна, независимо дали става въпрос за десерти, основни, салати, разядки и други, е много по-вкусна от купе...

Черният шоколад е богат на магнезий, който подобрява функционирането на сърдечно-съдовата и нервната система, богат е на антиоксиданти, които предпазват клетките от увреждащото действие на свободните радикали. Богат е и на калций и калий. Благодарение на съдържащия се в него азотен оксид, черният шоколад, съдържащ над 70-80% какао, позволява на кръвоносните съдове да се отпуснат, помага да се поддържа кръвното налягане в нормални граници, понижава нивата на лошия холестерол в кръвта и така е сладък начин за превенция на съдови инциденти.

За да се насладите на ползите от шоколада, избирайте качествен продукт с високо съдържание на какао и избягвайте течни шоколади и други, съдържащи множество примеси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com